ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μάχες μέσα στη Τρίπολη αλλά ο Καντάφι επιμένει:"Δεν παραδινόμαστε".

 Τέσσερις ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα της Λιβύης, όπου αρκετές συνοικίες έγιναν θέατρο σφοδρών συγκρούσεων ανάμεσα σε δυνάμεις πιστές στο καθεστώς του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι και εξεγερμένους.

  

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο μετά τις 04:00 τοπική ώρα (05:00 ώρα Ελλάδας), αφού στο κέντρο της πρωτεύουσας ακούστηκαν μαχητικά που πραγματοποιούσαν υπερπτήσεις, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν ήταν σε θέση να καθορίσει με ακρίβεια ποιοι στόχοι επλήγησαν.

  

 

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μούσα Ιμπραήμ επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν συγκρούσεις στην Τρίπολη, τις χαρακτήρισε όμως "μικρής έκτασης" και πρόσθεσε ότι διήρκεσαν μισή ώρα και ότι μικρές ομάδες των εξεγερμένων εξουδετερώθηκαν.

   

Στο μεταξύ ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι, γιος του λίβυου ηγέτη, είπε σήμερα ότι ούτε ο συνταγματάρχης, ούτε ο ίδιος θα παραδοθούν και αποκάλεσε τους εξεγερμένους "παράνομους".

   

"Είναι αδύνατον να παραδοθούμε. Είμαστε στη γη μας. . . έξι μήνες, ένα χρόνο, ακόμα και δυο, κανένα πρόβλημα· θα περιμένουμε", είπε σε μια ομιλία του που μεταδόθηκε από λιβυκά δορυφορικά κανάλια νωρίς σήμερα.

    Ο Σάιφ αλ Ισλάμ Καντάφι χαρακτήρισε παράλληλα τους ισχυρισμούς των εξεγερμένων περί του ότι κατήγαγαν στρατιωτικές νίκες σε βάρος των κυβερνητικών δυνάμεων "φαντασιοπληξίες".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr