ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κίνα: Έτοιμα σχέδια για πύραυλο κατά αεροπλανοφόρων


Σύμφωνα με δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας για θέματα Κίνας, Λέσλι Χαλ-Ράιντ, το Πεκίνο ανέπτυξε ένα λειτουργικό σχέδιο για τον πρώτο παγκοσμίως αντιβαλλιστικό πύραυλο, με δυνατότητα καταστροφής αεροπλανοφόρων.
Επιπλέον, ανέφεραν ότι έχει ήδη δορυφόρους σε θέσεις που μπορούν να παρέχουν πληροφορίες στοχοποίησης μεγάλων πλοίων επιφανείας στην περιοχή. Η υποδομή αυτή ενισχύεται κι από διάφορους άλλους «μη διαστημικούς» αισθητήρες.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένουν την Κίνα να εργαστεί σε τελικές βελτιώσεις και την ολοκλήρωση συστημάτων, συμπεριλαμβανομένου και του πυραύλου DF-21D. Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το Πεντάγωνο, ο πύραυλος αυτός έχει βεληνεκές που ξεπερνάει τα 1.500 χιλιόμετρα και ευέλικτη κεφαλή ώστε να μπορεί να χτυπά στόχους μεγέθους αεροπλανοφόρου.
Ο DF-21D θα εκτοξεύεται στη στρατόσφαιρα προς μια γενική κατεύθυνση κι από εκεί θα εντοπίζει τους στόχους του μέσω του συστήματος ναυτιλίας που διαθέτει και το οποίο θα δέχεται στοιχεία από ποικιλία αισθητήρων όπως είναι τα ραντάρ, τα μη επανδρωμένα αεροχήματα κτλ.
Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως προσθήκη στη χθεσινή δημοσιοποίηση της ετήσιας έκθεσης αξιολόγησης της κινεζικής στρατιωτικής ισχύος, από το Πεντάγωνο. Οι σημερινές αναφορές στα παραπάνω οπλικά συστήματα είναι συμπληρωματικές και περιλαμβάνουν αρκετά ακόμα όπλα, όπως ο cruise πύραυλος κατά στόχων επιφανείας «Sizzler», οι εργασίες στο αεροπλανοφόρο κτλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr