ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Άσκηση προσβολής "εχθρικού στόχου" στο Αιγαίο από Π.Ν. & Ισραηλινούς!


Μεγάλη συνδυασμένη άσκηση κατά εχθρικών στόχων επιφανείας σε συνδυασμό με άσκηση έρευνας-διάσωσης εκτέλεστηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και το Ισραήλ στις 24 Ιουλίου, όπως αναφέρουν απόλυτα αξιόπιστες πηγές του YΠΕΘΑ στο defencenet.gr. Είναι η πρώτη μεγάλη άσκηση, μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών πολεμικών σκαφών στο Αιγαίο που στόχο έχουν την από κοινού αντιμετώπιση εχθρικών σκαφών επιφανείας.

Η άσκηση έγινε στην περιοχή των Κυκλάδων και σε αυτή συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς η φρεγάτα (F466) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, η ΤΠΚ (P70)ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ (κλάσης «Ρουσσέν») και από ισραηλινής η κορβέτα σχεδίασης VLO, (FFG-501) EILAT και το συνοδευτικό σκάφος HHEREV.
Τα σενάρια προέβλεπαν ανάσχεση προσβολής φιλικών σκαφών επιφανείας από εχθρικά σκάφη και την εν συνεχεία την διενέργεια αντεπίθεσης με βολές βλημάτων επιφανείας-επιφανείας. Η SAR προέβλεπε την "διάσωση πληρωμάτων πληγέντος συμμαχικού" διότι ως συμμαχικά σκάφη εμφανίστηκαν στην άσκηση τα σκάφη των δύο στόλων.
Η άσκηση πήγε «Πολύ καλά» αναφέρει ανώτερος αξιωματικός του Ναυτικού στο defencenet..gr, παρά το γεγονός ότι ήταν η πρώτη φορά που κύριες μονάδες επιφανείας των δύο χωρών ασκούντο σε κανονικό σενάριο μάχης. Όπως ανεφερε πηγή του ΓΕΕΘΑ «Είναι καλό να να υπάρχει «συναντίληψη» των αεροναυτικών δυνάμεων των δύο χωρών στην περιοχή αφού συνεργάζονται στενά από κοινού για την σταθερότητα και ασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο».
Μην ξεχνάμε ότι μόλις χθες ο ηγέτης του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους, Ν.Έρογλου, τόλμησε να ... απειλήσει την Κύπρο με κρίση αν ξεκινήσει γεωτρήσεις στα κοιτάσματα φυσικού αερίου που βρίσκονται στην Ανατολική Μεσόγειο. 
Σε απάντηση της άσκησης αυτής, όπως ήδη έγραψε από χθες το defencenet.gr,η Τουρκία αρνήθηκε να συμμετάσχει στην αμερικονο-ισραηλινή αεροναυτική άσκηση Reliant Mermaid, η οποία πραγματοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην Ανατολική Μεσόγειο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr