ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Στενεύει επικίνδυνα ο κλοιός για τον Άσαντ, αραβική απομόνωση


Επτά άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από πυρά των συριακών δυνάμεων ασφαλείας, οι τέσσερις εκ των οποίων στην Ντέιρ αλ Ζορ, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Σύμφωνα με την οργάνωση, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Ντεράα από τις δυνάμεις ασφαλείας, οι οποίες άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους, που συμμετείχε στην κηδεία ενός νεαρού Σύρου ο οποίος σκοτώθηκε την προηγούμενη ημέρα στην πόλη, ενώ συμμετείχε σε αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόεδρος του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δήλωσε ότι ένας από τους νεκρούς είναι ο Μαέν Γιούσεφ Αουαντάτ, ένας πολιτικός αγωνιστής, που προσφάτως απελευθερώθηκε. Μία γυναίκα και τα δύο της παιδιά έχασαν την ζωή τους, την ώρα που προσπαθούσαν να φύγουν από τη συνοικία Χουάικα σε αναζήτηση μίας πιο ήρεμης περιοχής. Σε μία άλλη ζώνη της πόλης μία ηλικιωμένη γυναίκα σκοτώθηκε.
Στο μεταξύ, διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Συρίας, μετά την απαγόρευση χορήγησης βίζα και το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων εναντίον περίπου σαράντα ατόμων και εταιρειών του καθεστώτος. Ευρωπαίοι διπλωμάτες είναι αρμόδιοι για να προετοιμάσουν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου μία λίστα επιλογών για την επιβολή νέων κυρώσεων.
Αλλά και ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Ελαράμπι δήλωσε ότι και αυτός ο οργανισμός θα προσπαθήσει για να πιέσει το καθεστώς της Συρίας να σταματήσει η βίαιη καταστολή. «Μην περιμένετε δραστικά μέτρα, αλλά τη χρήση της πειθούς βήμα-βήμα για την επίλυση της κρίσης», δήλωσε ο Ελαράμπι στους δημοσιογράφους όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις ενέργειες του Αραβικού Συνδέσμου και για το αν ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνεται η αναστολή της συμμετοχής της Συρίας στον οργανισμό. «Αυτό που συμβαίνει στη Συρία προκαλεί ανησυχία στον Αραβικό Σύνδεσμο και τον κόσμο. Ο διάλογος και το τέλος της βίας είναι οι μοναδικές επιλογές. Η αντιμετώπιση των διαδηλώσεων και οι εκκλήσεις για διάλογο δεν μπορούν να γίνονται μέσω της βίας.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος ελπίζει και αναμένει μία θετική απάντηση από τη Συρία στην ανακοίνωση του Συνδέσμου», υπογράμμισε ο Ελαράμπι. «Προς το παρόν έχουμε εκδώσει μία ανακοίνωση και άλλες χώρες έχουν κάνει το ίδιο. Δεν γνωρίζω για κάποια άλλη χώρα που να ζητά περισσότερη δράση, προς το παρόν ας περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το αποτέλεσμα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Αραβικός Σύνδεσμος και από άλλες μεμονωμένες αραβικές χώρες», πρόσθεσε.
Στο μεταξύ μετά τη Σαουδική Αραβία και το Κουβέιτ και το Μπαχρέιν απέσυραν τους πρεσβευτές τους από την συριακή πρωτεύουσα. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Συρίας ανακοίνωσε το διορισμό του στρατηγού Νταούντ Ράτζχα στη θέση του υπουργού Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο Ράτζχα θα αντικαταστήσει τον στρατηγό Άλι Χαμπίμπ Μαχμούντ σε βάρος του οποίου είχαν επιβληθεί κυρώσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση που του απαγόρευαν να ταξιδεύει σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο Ράτζχα ήταν μέχρι σήμερα αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr