ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη, 2 Αυγούστου 2011

Πέρασε το νομοσχέδιο για αύξηση του ορίου του αμερικανικού χρέους


Με 269 ψήφους υπέρ και 161 κατά η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε το νομοσχέδιο με το οποίο αυξάνεται το όριο του χρέους και τώρα είναι η σειρά της Γερουσίας να αποφασίσει.
Με την υπερψήφιση αυτή το σώμα δίνει ανάσα στην κυβέρνηση Ομπάμα να προχωρήσει σε σειρά οικονομικών μέτρων που θα οδηγήσουν τη χώρα μακριά από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Μόλις μία ημέρα πριν από την αναμενόμενη και αναγκαστική στάση πληρωμών, Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα οικονομικά προβλήματα της χώρας και να εγκρίνουν νόμο σύμφωνα με τον οποίο, χωρίς να αυξάνονται οι φόροι, μειώνεται δραστικά και σταδιακά το δημόσιο έλλειμμα.
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο το όριο του χρέους των ΗΠΑ, θα αυξηθεί κατά 2,4 τρισ. δολάρια σε δύο στάδια, ενώ, παράλληλα, θα γίνουν περικοπές της τάξης των 2 τρισ. δολαρίων.
Τα μέλη της Γερουσίας μέχρι την ώρα του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της Βουλής των Αντιπροσώπων δεν είχαν ψηφίσει το κρίσιμο για τα δημοσιονομικά μεγέθη νομοσχέδιο. Το Reuters μετέδωσε νωρίτερα πως πιθανότητα η ψηφοφορία στη Γερουσία θα γίνει μέσα στη ημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr