ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ισραήλ: Νέο πυρομαχικό 120 χλστ για τα Merkava


Η Israel Military Industries ανακοίνωσε ότι έλαβε πρόσφατα παραγγελία από τον ισραηλινό στρατό για την παράδοση βλημάτων 120 χιλιοστών, τύπου Μ339, για τα άρματα Merkava 3 και 4.
Το Μ339 θα χρησιμοποιηθεί μαζί με το ήδη υπάρχον πολλαπλών ρόλων Μ329, το οποίο πρόσφατα έλαβε το «Βραβείο Άμυνας του Ισραήλ 2011» για την αξιοσημείωτη προσφορά του στην ασφάλεια της χώρας.

Το βλήμα Μ339 είχε παραχθεί για τα λειόκαννα πυροβόλα των δυτικών αρμάτων, όπως το M1 Abrams, Ariete, K2, Leopard 2 κτλ. Διαθέτει κεφαλή ΙΜ (Insensitive Munition – δηλαδή να μην εκρήγνυται όταν βρεθεί σε βίαιες μετατοπίσεις ή προσκρούσεις, ώστε να προστατεύει το πλήρωμα από ανεπιθύμητες εκρήξεις), ώστε να μπορεί να επιχειρεί και σε περιβάλλον αστικού πολέμου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατά μεγάλης ποικιλίας στόχων σε μεγάλες αποστάσεις.
Χρησιμοποιεί ηλεκτρονικό πυροκροτητή και έχει τρεις διαμορφώσεις λειτουργίας: α) Εκτόνωση σημείου με χρονοκαθυστέρηση (Point Detonation Delay – για καταστροφή κτηρίων, καταφυγίων κτλ), β) Υπερταχεία εκτόνωση σημείου (Point Detonation / Super Quick – για καταστροφή τοίχων, χωρίς να καταστρέφεται ολόκληρο το κτήριο, ώστε να ανοίγει δίοδος για το πεζικό) και γ) εκτόνωσης στον αέρα (Air Burst – για ακάλυπτο πεζικό ή καλυμμένο πίσω από τοίχους). Για την τελευταία διαμόρφωση, η ρύθμιση γίνεται μέσω του βλητικού υπολογιστή του άρματος.
Το βλήμα θα παραδοθεί στις μονάδες μέσα στους επόμενους μήνες. Έχει κατασκευαστεί με βάση τις STANAG 4385 και 4493, προκειμένου να μπορεί πωληθεί σε ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr