ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Δοκιμή βλήματος από Rafale


Στις 21 Απριλίου, η γαλλική υπηρεσία προμηθειών εκτέλεσε δοκιμή του σπονδυλωτού βλήματος αέρος – εδάφους AASM της MBDA (Armament Air – Sol Modulaire) κατά κινούμενου στόχου.

Η βολή έγινε από αεροσκάφος Rafale παραγωγής στο πεδίο βολής Μπισκαρός, από απόσταση άνω των 15 χιλιομέτρων και υπό γωνία 90μοιρών.

Η κατάδειξη του στόχου, που κινούνταν με ταχύτητα 80 χλμ, έγινε από πηγή λέιζερ, με το βλήμα να προσκρούει επάνω του σε διάμετρο μικρότερη του ενός μέτρου από το «κέντρο».


Η έκδοση με καθοδήγηση λέιζερ του βλήματος AASM θα μπει σε πλήρη παραγωγή για τη Γαλλική Αεροπορία και το Γαλλικό Ναυτικό στο τέλος του 2012.Συνολικά θα υπάρξουν δύο εκδόσεις του όπλου, μία με καθοδήγηση αδρανειακή με GPS και μία αδρανειακή με GPS και λέιζερ.

Το AASM στην πραγματικότητα είναι συλλογή μετατροπής απλής βόμβας (Mk82, BLU 111 ή βόμβας από 125 μέχρι 1000 κιλά) σε καθοδηγούμενη ακριβείας. Η άφεση μπορεί να γίνει από μεγάλο ή μικρό ύψος, με το βεληνεκές να φτάνει στα 50 και 10 χιλιόμετρα αντίστοιχα. Για την έκδοση αδρανειακού/GPS η ακρίβεια υπολογίζεται στα 10 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr