ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Στέλεχος τουρκικού AKP: Ελληνικά νησιά Αγαθονήσι-Φαρμακονήσι!

Σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα ενός από τους πιο έμπειρους συντάκτες στην Ελλάδα, τον δημοσιογράφο της εφημερίδας «Το ΒΗΜΑ», Στάθη Ευσταθιάδη, εντοπίσαμε μια πληροφορία που μας είχε διαφύγει και έχει εξαιρετική σημασία τόσο για τα γεγονότα στο ελληνοτουρκικό μέτωπο την τελευταία εβδομάδα, όσο και την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή του Αιγαίου. Το δημοσίευμα εντόπισε ο διαδικτυακός κόμβος «ΙΝΦΓΝΩΜΩΝ» όπου διαβάσαμε και το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής πλέον (το καθημερινό φύλλο) εφημερίδας.
Επικαλούμενο δηλώσεις στελέχουν του κυβερνώντος κόμματος AKP, το δημοσίευμα φαίνεται να επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις ότι οι πρωτοβουλίες του φαιδρού Ζεϊμπέκ, πρώην στρατιωτικού και συνεργάτη της ΜΙΤ και νυν πολιτικού αρχηγού που προσπαθεί να καπηλευτεί την ψήφο των Τούρκων πολιτών βυθίζοντας στο χάος και την αστάθεια την περιοχή μας.
Το δημοσίευμα του Στάθη Ευσταθιάδη έχει ως εξής:
Οι πληροφορίες που διοχετεύονται στην τουρκική κοινή γνώμη σχετικά με τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι «είναι ανυπόστατες και λανθασμένες», χρησιμοποιούνται «απλώς και μόνο για πολιτικό όφελος», δήλωσε ο πρόεδρος της νομαρχιακής επιτροπής του κυβερνητικού κόμματος κ. Αμπντουραχίμ Οζτούρκ. Πρόσθεσε ότι «όργανο σε αυτές τις ενέργειες» έγινε και ο «κατά τα άλλα «ευυπόληπτος» πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κ. Ζεϊμπέκ.
«Για τα Δίδυμα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι, τα οποία βρίσκονται εντός των Δωδεκανήσων, υπάρχει διεθνής συμφωνία, υπογεγραμμένη από τον Ισμετ Ινονου, που δείχνει ότι είναι ελληνικό έδαφος», δήλωσε ο κ. Οζτουρκ. Και τόνισε: «Αυτά τα δυο νησιά πέρασαν στους Ελληνες το 1947 με την διεθνή συμφωνία της Ιταλίας, δια χειρός του Ισμετ Ινονου. Μετά την ανταλλαγή πληθυσμών το 1924 δεν έμεινε τουρκικός πληθυσμός σ’ αυτά τα νησιά».
Υπενθυμίζεται ότι ο Ισμέτ Ινονού υπέγραψε τη συμφωνία ως πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr