ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ξεκινούν χερσαίες επιχειρήσεις από τους δυτικούς στην Λιβύη;

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8) στην παραθαλάσσια πόλη Ντοβίλ της βόρειας Γαλλία ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη εισέρχονται σε «μία νέα φάση» και μάλλον αναφέρεται σε χερσαίες επιχειρήσεις.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός εκτίμησε ότι οι επιχειρήσεις εναντίον των δυνάμεων του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι θα είναι πιο αποτελεσματικές μετά την απόφαση της Γαλλίας και της Βρετανίας να χρησιμοποιήσουν μαχητικά ελικόπτερα Απάτσι στη Λιβύη.
Εξάλλου ο Κάμερον δήλωσε ότι συμμερίζεται την άποψη του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει διαμεσολάβηση με το Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και θέτει ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε διαπραγμάτευση την αποχώρησή του.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι δεν γνωρίζει κάτι για «μία συγκεκριμένη πρόταση μεσολάβησης» από τον Ρώσο πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ. «Υπήρξαν πολλές προτάσεις μεσολάβησης. Δεν γνωρίζω συγκεκριμένα κάτι για μία πρόταση μεσολάβησης της Ρωσίας, δεν είναι κάτι για το οποίο μίλησα με τον Ντμίτρι Μεντβέντεφ», δήλωσε ο Κάμερον.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
«Μίλησα χθες βράδυ με τις τέσσερις άλλες χώρες που παίρνουν μέρος στην επιχείρηση εδώ και δύο μήνες και πιστεύω ότι μπαίνουμε σε μία νέα φάση», δήλωσε ο Κάμερον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr