ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Και με Κόσοβο είχαν επαφές οι τρομοκράτες που συνελήφθησαν στην Γερμανία

Οι τρεις άνδρες που συνελήφθησαν στη Γερμανία με την κατηγορία ότι είναι μέλη της Αλ Κάιντα σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση σε γερμανικό έδαφος, ενώ ο αρχηγός τους ο οποίος είχε αναλάβει την επίθεση, έχει επαφές με το Κόσοβο επιβεβαίωσε σήμερα ο Ομοσπονδιακός αντεισαγγελέας Ράινερ Γκρίσμπαουμ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε για το θέμα.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν την Παρασκευή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και αναμένεται ότι σήμερα θα προσαχθούν σε δικαστήριο της Καρλσρούης.


Ο Γκρίσμπαουμ είπε ότι έχουν βρεθεί αποδείξεις ότι οι συλληφθέντες σχεδίαζαν επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό που θα περιείχε μεταλλικά καρφιά. Η αστυνομία πάντως δεν έχει διευκρινίσει ποιος ακριβώς θα ήταν ο στόχος και υποστηρίζει ότι το σχέδιο ήταν ακόμη σε «πειραματικό στάδιο».

Η Αλ Κάιντα είχε αναθέσει σε έναν από τους τρεις, τον 29χρονο Μαροκινό Αμπντελακίμ Λ.Κ., να εξαπολύσει επίθεση στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον αρχηγό της ομοσπονδιακής αστυνομίας, Γιεργκ Τσίρσκε, ο 29χρονος, ο οποίος «διατηρούσε δεσμούς με την Αυστρία, το Μαρόκο, το Κόσοβο και το Ιράν», βρισκόταν παράνομα στη χώρα από το 2010.

Η «ομάδα» αποτελείτο από επτά ή οκτώ άτομα, «ίσως και περισσότερα», πρόσθεσε ο Τσίρσκε.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr