ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

Η αμερικανική κυβέρνηση μήνυσε την Deutsche Bank!


Σοβαρές επιπτώσεις στις σχέσεις ανάμεσα στις δυο πλευρές του Ατλαντικού αναμένεται να έχει η μήνυση που κατέθεσε για ένα δις δολάρια (!) η αμερικανική κυβέρνηση εναντίον της γερμανικής Deutsche Bank...

Η κατηγορία που απευθύνεται προς την τράπεζα είναι ότι προχώρησε ριψοκίνδυνα στην επιλογή υποθηκών, χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες, οι οποίες εντάχθηκαν σε κυβερνητικό – αμερικανικό – ασφαλιστικό πρόγραμμα. 


Αυτά έγινα μέσω της θυγατρικής της γερμανικής τράπεζας MortgageIT, η οποία κατηγορείται ότι παραβίασε το νόμο περί «ψευδών αξιώσεων» (False Claims Act) καταθέτοντας παραπλανητικά στοιχεία με σκοπό να αποσπάσει ασφαλιστικό συμβόλαιο για τις εν λόγω υποθήκες από την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στέγασης (Federal Housing Administration) η οποία ανήκει στο υπουργείο Στέγασης και Αστικής Ανάπτυξης (Urban Development Department).

Στη συνέχεια η γερμανική πλευρά φέρεται να κερδοσκόπησε από την μεταπώληση του συγκεκριμένου προϊόντος, των υποθηκών με κρατική εγγύηση, με αποτέλεσμα σήμερα Αμερικανοί ιδιοκτήτες που αντιμετωπίζουν αδυναμία εξυπηρέτησης των χρεών τους και το φάσμα της έξωσης, να διασωθούν αφού το αμερικανικό κράτος αναγκάστηκε να καταβάλλει μέχρι τώρα εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια (386 εκατ. δολάρια μέχρι τον περασμένο Φεβρουάριο, σύμφωνα με το Bloomberg που φιλοξενεί το ρεπορτάζ) λόγω των εγγυήσεων που έχει προσφέρει.

Δεδομένου μάλιστα του ότι η γερμανική τράπεζα εξαγόρασε έναντι 429 εκατ. δολαρίων την MortgageIT για να την κλείσει σε ένα χρόνο, καταδεικνύεται ο κερδοσκοπικός και καιροσκοπικός χαρακτήρας της επένδυσης. 

Η είδηση οδήγησε στην πτώση της μετοχής στο χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης κατά 3,7% ή 1,43 ευρώ, πριν λίγη ώρα, διαμορφούμενη στα 42,77 ευρώ.

Αναμένεται συνέντευξη Τύπου στις ΗΠΑ για την παροχή περαιτέρω διευκρινίσεων επί του θέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr