ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Ένταλμα σύλληψης κατά του Μ.Καντάφι!


Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Μουαμάρ Καντάφι, τον γιο του Σάιφ αλ Ισλάμ και τον επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης, Αμπντουλάχ αλ Σενούσι, με την κατηγορία της διάπραξης εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας, ζήτησε ο γενικός εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC), Λουίς Μορένο Οκάμπο! Ένταλμα σύλληψης για συνέργεια των δυτικών ηγετών που συνεργάζονταν με τον Μ.Καντάφι, πότε θα εκδόσουν;


«Η Εισαγγελία συνέλεξε στοιχεία για τις εντολές που εξέδωσε ο ίδιος ο Μουάμαρ Καντάφι, στοιχεία ότι ο Σάιφ αλ Ισλάμ οργάνωσε τη στρατολόγηση μισθοφόρων και στοιχεία για τη συμμετοχή του αλ Σενούσι στις επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών», δήλωσε ο Μορένο Οκάμπο κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι έχει στοιχεία πως οι τρεις άνδρες συνεδρίαζαν για να σχεδιάσουν τις επιχειρήσεις και ότι ο Μ. Καντάφι χρησιμοποίησε «την απόλυτη εξουσία του για να διαπράξει εγκλήματα στη Λιβύη».

Ο γενικός εισαγγελέας του ICC δήλωσε ότι υπάρχουν αποδείξεις πως οι λιβυκές δυνάμεις διεξήγαγαν «εκτεταμένες και συστηματικές επιθέσεις» κατά πολιτών μετά την έναρξη της αντικαθεστωτικής εξέγερσης στη Λιβύη στις 15 Φεβρουαρίου.

Η κυβέρνηση της Λιβύης έχει ήδη αμφισβητήσει την απόφαση, λέγοντας ότι οι πρακτικές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου είναι αμφιλεγόμενες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, Χαλίντ Καΐμ, δήλωσε ότι το δικαστήριο είναι ένα «κατασκεύασμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που σχεδιάστηκε για Αφρικανούς πολιτικούς και ηγέτες».

Η Λιβύη δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου -όπως και οι περισσότερες αφρικανικές χώρες, αλλά και οι ΗΠΑ- και θα αγνοήσει οποιαδήποτε απόφαση, σημείωσε ο Λίβυος αξιωματούχος.

Έχοντας εξετάσει περισσότερα από 1.200 έγγραφα και 50 συνεντεύξεις με μάρτυρες, ο Λουίς Μορένο Οκάμπο πρόκειται να ζητήσει την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης με την κατηγορία της διάπραξης δύο μορφών εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας -φόνων και διώξεων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr