ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

«Και το βιολί βιολάκι»: Να φύγει ο Καντάφι ζητά η Μέρκελ

Η Γερμανία θέλει να φύγει από την εξουσία ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι και δεν είναι απομονωμένη στο θέμα αυτό, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ στην Ντοβίλ της Γαλλίας, όπου διεξάγεται η σύνοδος κορυφής της Ομάδας των Οκτώ (G8).
Η Μέρκελ είπε, επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συνεισφέρει 1,3 δισεκατομμύριο ευρώ, για να βοηθήσει την Τυνησία και την Αίγυπτο.

Πάντως, ο απερχόμενος γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, δήλωσε πως δεν πιστεύει ότι ο Καντάφι θα φύγει με τη θέλησή του από την εξουσία.
«Ξέροντας τον άνθρωπο, δεν πιστεύω ότι θα φύγει», είπε χαρακτηριστικά, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής στην Ντοβίλ.
Σε ερώτηση για μια πιθανή ρωσική μεσολάβηση ανάμεσα στην Τρίπολη και τους Δυτικούς, ο Μούσα απάντησε ότι υπάρχουν «σε εξέλιξη πρωτοβουλίες από ορισμένες πρωτεύουσες και διεθνείς οργανισμούς», μεταξύ των οποίων ο Αραβικός Σύνδεσμος και η Αφρικανική Ένωση, για να διαπιστωθεί αν είναι δυνατή μια πολιτική έξοδος από την κρίση.
Για τον Μούσα, αυτό που επείγει περισσότερο είναι να υπάρξει μια «αυθεντική κατάπαυση του πυρός» υπό διεθνή επίβλεψη.
Όμως, παραδέχθηκε ότι εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη διάσταση ανάμεσα στις θέσεις του μεταβατικού Εθνικού Συμβουλίου των εξεγερμένων, που επιμένει ότι η αποχώρηση του συνταγματάρχη Καντάφι αποτελεί προϋπόθεση, και το καθεστώς της Τρίπολης, που θα ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, έτοιμο να το συζητήσει, αλλά «αργότερα».
«Η δυσκολία είναι σαφής. Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο» υπογράμμισε ο Μούσα.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr