ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 3 Μαΐου 2011

79% των Αμερικανών εγκρίνουν την εξόντωση του Μπιν Λάντεν


Οι ΗΠΑ ορθώς έκαναν και εξόντωσαν τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν, αντί να τον προσαγάγουν σε δίκη σύμφωνα με μία διαδικτυακή δημοσκόπηση του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, η οποία δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.
Συγκεκριμένα, το 79% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι η ηγεσία του Λευκού Οίκου αποφάσισε σωστά στην απόφαση να σκοτωθεί από τις αμερικανικές ειδικές δυνάμεις ο ηγέτης της Αλ Κάιντα με ένα 14% να διαφωνεί με τη συγκεκριμένη απόφαση και το 7% να μην παίρνει θέση.

Ωστόσο, μόλις το 25% απάντησε θετικά στην ερώτηση για το αν αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια μετά τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν. Το 59% απάντησε ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει και η απειλή της τρομοκρατίας παραμένει.
Παράλληλα, το 37% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η επιχείρηση είναι προσωπική επιτυχία του προέδρου των Η.Π.Α. Μπαράκ Ομπάμα, ενώ το 13% θεωρεί ότι η επιτυχία ανήκει στον προκάτοχό του στην προεδρία, ρεπουμπλικάνο Τζορτζ Μπους. Περίπου 50% απάντησε κανένας από τους δύο.
Το βέβαιο είναι ότι ο θάνατος του Οσάμα Μπιν Λάντεν ενίσχυσε τη δημοτικότητα του Μπαράκ Ομπάμα καθώς αν και το 51% δεν έχει αλλάξει γνώμη για τη αμερικανική διακυβέρνηση, το 29% απάντησε ότι βλέπει πιο θετικά τον Αμερικανό πρόεδρο, το 13% πολύ πιο θετικά και το 7% λιγότερο θετικά από πριν.
Στη δημοσκόπηση συμμετείχαν περίπου 1.300 αμερικανοί και ξένοι αναγνώστες της ιστοσελίδας που διατηρεί το συγκεκριμένο ειδησεογραφικό πρακτορείο.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr