ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Mossad: Δηλώσεις του πρώην αρχηγού της υπηρεσίας για το Ιράν


Ο τέως αρχηγός της υπηρεσίας κατασκοπείας του Ισραήλ, της Mossad, έκανε δηλώσεις αναφορικά με το ζήτημα του Ιράν, οι οποίες όπως ήταν αναμενόμενο ήταν παρούσες σε όλα τα πρωτοσέλιδα των ισραηλινών εφημερίδων.
Πιο συγκεκριμένα, ο υποστράτηγος ε.α. Μέιρ Νταγκάν, σε ομιλία του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι μια επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν θα ήταν… ηλίθια ιδέα. Η βαρύτητα του λόγου του είναι τεράστια δεδομένης της θέσης του και συνεπώς της πρόσβασης σε αξιόπιστες πληροφορίες.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Ιράν πέρα από τη νόμιμη και γνωστή υποδομή που έχει στα πλαίσια του πυρηνικού του προγράμματος, λειτουργεί ταυτόχρονα και παράνομες εγκαταστάσεις, οι οποίες και είναι εκτός πρόσβασης ακόμα και της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΙΑΕΑ).
Το σημαντικότερο είναι ότι χαρακτήρισε την οποιαδήποτε επίθεση στις νόμιμες εγκαταστάσεις του Ιράν ως παράνομες κατά το διεθνές δίκαιο (αν κι αυτό δεν ήταν ποτέ εμπόδιο για το Ισραήλ) και ότι μια επίθεση την παρούσα περίοδο θα ήταν εντελώς διαφορετική από εκείνη στον αντιδραστήρα Οσιράκ στο Ιράκ το 1981. Κυριότερο πρόβλημα είναι η διασπορά των εγκαταστάσεων του Ιράν σε περιοχές που είναι άγνωστες, οπότε και τα αποτελέσματα θα ήταν εν αμφιβόλω. Διευκρίνισε, όμως, ότι αυτή του η θέση δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση αμφισβήτηση των ικανοτήτων της ισραηλινής αεροπορίας.
Αντίστοιχη είναι και η θέση του τέως υποδιευθυντή της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας του Ισραήλ και καθηγητή στρατηγικών σπουδών, Δρ. Άριελ Λεβίτ, και τα όσα προκύπτουν από τις συναντήσεις του με Αμερικανούς αξιωματούχους, όπως αυτές διέρρευσαν μέσω τουWikiLeaks και στη συνέχεια στην εφημερίδα Ha’aretz. Σύμφωνα με αυτά καταδεικνύεται ότι οι αξιωματούχοι του Ισραήλ θεωρούν μία επίθεση στο Ιράν ως μη ορθή επιλογή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr