ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ελλάδα – Κίνα: Σημαντική συμφωνία στον τουρισμό


Κάνοντας συνεχώς αναφορές στο ζήτημα των ελλιπέστατων επενδύσεων στην Ελλάδα, δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε τη σημαντική συμφωνία για τη σύνδεση Πεκίνου και Αθήνας με τις πτήσεις της εταιρείας Air China. Σήμερα έγινε η άφιξη της πρώτης πτήσης, με αεροσκάφος Airbus A330, η οποία έτυχε θερμής υποδοχής στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Παρόντες ήταν ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπύρος Κουβέλης, ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νίκος Κανελλόπουλος, ο πρέσβης της Κίνας στην Αθήνα, Λούο Λινκουάν, ο αντιπρόεδρος της υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας της Κίνας, Τσιάο Τσινχουά, ο πρόεδρος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, Στράτος Παπαδημητρίου και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Σπ. Κουβέλης, ήταν ένας από τους επιβάτες της πτήσης, επικεφαλής της ελληνικής αποστολής που είχε μεταβεί στην Κίνα για την υπογραφή της Κοινής Δήλωσης και την παροχή διευκολύνσεων στην έκδοση θεωρήσεων εισόδου για Έλληνες και Κινέζους, από τις προξενικές αρχές των δύο χωρών.
Ο πρέσβης της Κίνας στην Ελλάδα, λαμβάνοντας το λόγο κατά τη διάρκεια της τελετής στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», ευχαρίστησε τη χώρα μας για τη βοήθεια που παρείχαν οι ελληνικές αρχές για τον εκκένωση των Κινέζων πολιτών από τη Λιβύη. Χαρακτήρισε την πτήση ως την πραγματοποίηση της υπόσχεσης της Κίνας να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει την οικονομική κρίση, τονίζοντας ότι «οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται». Τέλος, περιέγραψε τα ελληνικά νησιά και την Ακρόπολη ως «μόδα» που έχει δημιουργηθεί στην Κίνα.
Από την άλλη πλευρά, ο πρέσβης Λούο Λινκουάν, δεν παρέλειψε να τονίσει ότι τον περασμένο χρόνο, οι Κινέζοι που ταξίδεψαν στο εξωτερικό ανήλθαν στα 57,4 εκατομμύρια. Από αυτούς ένα εκατομμύριο ταξίδεψε στην Ευρώπη κι από αυτούς μόνο 10.000 επισκέφθηκαν την Ελλάδα!
Αφενός αυτό δείχνει ότι υπάρχει δυνατότητα αύξησης του κινεζικού τουριστικού ρεύματος προς τη χώρα μας. Όμως, μπορεί η διμερής συμφωνία είναι μια πολύ σωστή κίνηση, αλλά δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά ημίμετρο, αν δεν υπάρξει συνολική λύση στο ζήτημα της διαχείρισης και των επενδύσεων στις υποδομές πολιτικής αεροπορίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr