ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ρωσία: Στροφή 180 μοιρών για τη Λιβύη!

Στροφή 180 μοιρών κάνει η ρωσική εξωτερική πολιτική στο θέμα της Λιβύης. Ενώ αρχικά ήταν αντίθετη σε οποιαδήποτε επέμβαση των ΗΠΑ και των λοιπών κρατών, πλέον, αποφάσισε να στηρίξει την προσπάθεια αλλαγής του καθεστώτος Μ. Καντάφι.
Η ρωσική απόφαση ανακοινώθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο περιθώριο της συνάντησης των G8 στην πόλη Ντοβίλ της Γαλλίας, όπου παρών είναι και ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο υφυπουργός δήλωσε ότι «ο συνταγματάρχης Καντάφι στέρησε από τον εαυτό του, με τις ενέργειές του, κάθε έννοια νομιμότητας. Θα πρέπει να τον βοηθήσουμε να φύγει.» Τόνισε, επιπλέον, ότι η Ρωσία είναι διατιθεμένη να διαμεσολαβήσει στην υπόθεση.
Ο διαμεσολαβητής της Ρωσίας για τα θέματα Αφρικής, Μιχαήλ Μαργκέλοβ, δήλωσε ότι η Μόσχα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία επικοινωνίας με ανθρώπους από το περιβάλλον του Μ. Καντάφι. Ξεκαθάρισε ότι η διαπραγματευτική διαδικασία θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία μάλλον με τους υιούς του κι όχι με τον ίδιο (τον Καντάφι), προκειμένου να έχει πιθανότητες επιτυχίας.
Φυσικά, το ερώτημα που γεννάται είναι ποια ήταν τα ανταλλάγματα που απέσπασε η Μόσχα για να δώσει τη συναίνεσή της στο ζήτημα της Λιβύης. Θεωρούμε ότι είναι πιθανό το βασικότερο αντάλλαγμα να είναι η στήριξη των G8 της ρωσικής υποψηφιότητας ένταξης στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου – ένα ζήτημα που βρίσκεται στην ατζέντα για αρκετά χρόνια τώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr