ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Σοβαρό πολωνικό πλήγμα στο ευρώ!


Η Ευρωπαϊκή ενοποίηση πρόκειται να δεχτεί καίριο πλήγμα από την Πολωνία η οποία δηλώνει πως μάλλον δεν θα εισέλθει στην Ευρωζώνη το 2019, όπως έχει ήδη προγραμματιστεί.
Ο Πολωνός υπουργός Εξωτερικών Γιαν Βίνσεντ Ροστόβσκι δήλωσε πως δεν είναι πλέον σίγουρος για το κατά πόσο η χώρα του θα εισέλθει στην ευρωζώνη το 2019 όπως είναι ο αρχικός σχεδιασμός.

Είναι σαφές πως μία ενδεχόμενη καθυστέρηση δεν θα πρέπει να προκαλέσει έκπληξη αφού η Βαρσοβία παραδοσιακά λειτουργεί ως ένας πόλος ευρωσκεπτικισμού, ειδικά σε μία εποχή η οποία η ευρωζώνη φαίνεται έτοιμη να «φάει τα παιδιά της», με πρώτο… πιάτο φυσικά την Ελλάδα.
Η Πολωνία μία χώρα με ένα έντομο αταβιστικό σύνδρομο αντι-γερμανισμού και αντι-ρωσισμού (αν και κάνει προσπάθειες υπέρβασής των…), νιώθει πολύ μεγαλύτερη άνεση με την προσκόλληση της στις αγγλοσαξονικές δυνάμεις οι οποίες πιστεύει πως θα της λύσουν το τεράστιο πρόβλημα ασφαλείας που αντιμετωπίζει αναφορικά με την λειτουργία της ως πεδίου μάχης μεταξύ Βερολίνου και Μόσχας.
Με λίγα λόγια εάν κάποιος διαβεβαίωνε τους Πολωνούς πως θα μπορούσαν να απολαύσουν τα οικονομικά πλεονεκτήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις εγγυήσεις ασφαλείας των ΗΠΑ, θα ήταν οι ευτυχέστεροι άνθρωποι στον κόσμο.
Για την ώρα είναι φανερό πως η κρίση της ευρωζώνης λειτουργεί αποτρεπτικά στην περαιτέρω ενσωμάτωση της χώρας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, κάτι το οποίο εάν οριστικοποιηθεί θα αποτελέσει πλήγμα πρώτου μεγέθους για την εύρυθμη ανάπτυξη της ευρωπαϊκής ενοποίησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr