ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

E.Βενιζέλος: "Όχι σε αποστολή μαχητικών στη Λιβύη" - Ποια θα είναι η ελληνική συμμετοχή

Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διαθέσει μαχητικά αεροσκάφη στην επιχείρηση εναντίον της Λιβύης, ακόμη κι αν σ΄ αυτή  εμπλακεί το ΝΑΤΟ, κατέστησε σαφές σήμερα στην συνέντευξή του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος.
Σε ότι αφόρά την ανάκληση της απόφασης του ΚΥΣΕΑ της Παρασκευής, είπε ότι "ο ίδιος ποτέ δεν ανακοίνωσε την αποστολή ελληνικών μαχητικών" και έτσι είναι αφού από την αρχή ο ίδιος, όπως το defencenet.gr είχε αποκαλύψει, ήταν κατά αυτής της αποστολής. Πάντας υπάρχουν κάποιες "γκρίνιες σε επίπεδο αξιωματικών ΓΕΕΘΑ και ΓΕΑ για το θέμα αυτό, αλλά είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι σε πολιτικός επίπεδο η θέση που έλαβε ο Ε.Βενιζέλος ήταν ορθή.

Ο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλος υποστήριξε και πάλι ότι η συμμετοχή της Ελλάδας θα είναι η διάθεση ενός ιπτάμενου ραντάρ, ενός ελικοπτέρου σε αποστολή CSAR και μίας φρεγάτας. To ελικόπτερο θα επιχειρεί εντός του FIR Αθηνών.
Επεσήμανε ότι τα αιτήματα για παροχή διευκολύνσεων από διάφορες χώρες αυξάνονται και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν κι άλλες βάσεις αν οι τέσσερις που έχουν ήδη δοθεί (Σούδα, Ανδραβίδα, Άραξος, Άκτιο) γεμίσουν.
Μέχρι στιγμής έχουν φθάσει σε ελληνικά αεροδρόμια μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη από Κατάρ, Βέλγιο και Νορβηγία και εκκρεμούν οι αποστολές από Δανία, ΗΠΑ και Γαλλία.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr