ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Δεν αποκλείει την εξορία ο Καντάφι;


Χθεσινοβραδινή συνέντευξη της υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, θέτει ένα νέο στοιχείο στη δύσκολη εξίσωση της Λιβύης, ωστόσο, απαιτείται χρόνος για να αποδειχθούν όσα υποστήριξε.

Τη συνέντευξη η Χίλαρι Κλίντον την παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δορυφορικό δίκτυο ABC. Η υπουργός Εξωτερικών υπαινίχτηκε ότι υπάρχουν πρόσωπα τα οποία έχουν προσεγγίσει το State Department υποστηρίζοντας ότι ο Λίβυος δικτάτορας, Μουαμάρ Καντάφι, δεν αποκλείει μια λύση η οποία θα συμπεριλαμβάνει την αυτοεξορία του ιδίου και της οικογενείας του.


Η Κλίντον δεν απέκλεισε αυτή τη λύση, ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες αναφορικά με την αξιοπιστία του Λίβυου ηγέτη, για το αν και κατά πόσον είτε εννοεί όσα λέει, είτε θα επιμείνει σε αυτά που λέει ή θα αλλάξει τη γνώμη του αιφνιδιαστικά.

Ωστόσο, η πιο ενδιαφέρουσα παρατήρηση είναι ότι από τον τρόπο χειρισμού του θέματος από την Κλίντον (δεν ξέρουμε αν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αλλάξει γνώμη) αποκαλύπτεται ότι οι ΗΠΑ δεν θα είχαν αντίρρηση στην εξεύρεση μιας τέτοιας λύσης στο πρόβλημα. Αυτό προϋποθέτει βεβαίως την παροχή εγγυήσεων στον Καντάφι ότι δεν θα τον οδηγήσουν ενώπιον κάποια… ad hoc ειδικού διεθνούς δικαστηρίου, καθώς επίσης και ότι θα του επιτραπεί να διατηρήσει σημαντικό μέρος της οικογενειακής περιουσίας (το «οικογενειακής» προφανώς σηκώνει συζήτηση…).

Και για να γίνουμε λίγο χαιρέκακοι, τουλάχιστον οι ΗΠΑ με τον τρόπο αυτό θα δείξουν ευγνωμοσύνη για την πέραν της δεκαετίας συνεργασία των μυστικών υπηρεσιών της Λιβύης με τις αντίστοιχες αμερικανικές…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr