ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Η Τουρκία αναλαμβάνει την διπλωματική εκπροσώπηση των ΗΠΑ στη Λιβύη


Η Τουρκία θα εκπροσωπεί εφεξής τα διπλωματικά συμφέροντα των ΗΠΑ στη Λιβύη, μετά από αίτημα της Ουάσινγκτον η οποία έκλεισε την πρεσβεία της στην Τρίπολη από τον περασμένο μήνα, ανακοινώθηκε από εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρμεντ. «Η Τουρκία απεδέχθη να είναι η δύναμη που θα προστατεύει τα συμφέροντά μας στη Λιβύη» ανέφερε ο Μαρκ Τόνερ μιλώντας στον Τύπο, κάνοντας αναφορά στο ρόλο που θα διαδραματίζει η Αγκυρα στη Λιβύη.

Η Ρουμανία θα συμμετάσχει στον έλεγχο του εμπάργκο όπλων κατά της Λιβύης που αποφασίστηκε από το ΝΑΤΟ με την αποστολή μιας φρεγάτας στη Μεσόγειο, με περισσότερους από 200 στρατιωτικούς επί του σκάφους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου.
«Το Ανώτατο Συμβούλιο Άμυνας της χώρας (CSAT) αποφάσισε ότι η Ρουμανία θα βοηθήσει στο να γίνει σεβαστό το εμπάργκο των όπλων με τη φρεγάτα Βασιλιάς Φερδινάνδος», δήλωσε ο αρχηγός κράτους σε τηλεοπτική του ομιλία. «Η Ρουμανία θα συμμετέχει με 205 στρατιωτικούς και δύο αξιωματικούς του Επιτελείου, 207 άτομα συνολικά», πρόσθεσε.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, πρίγκιπας Σαούντ, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον, εξέφρασε την υποστήριξη της χώρας του στους στόχους που θέτει η απόφαση των Ηνωμένων Εθνών για τη Λιβύη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο του Βρετανού πρωθυπουργού.
«Για το θέμα της Λιβύης, ο πρωθυπουργός παρουσίασε τις ενέργειες που γίνονται για την εφαρμογή της απόφασης 1973. Ο πρίγκιπας Σαούντ εξέφρασε την υποστήριξή του στους στόχους της απόφασης 1973 και στις ενέργειες που κάνει η διεθνής κοινότητα για την εφαρμογή της», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.
Οι τρεις Δυτικοί δημοσιογράφοι που είχαν συλληφθεί στη Λιβύη, βρίσκονται στην Τρίπολη και πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σε «μια-δυο ώρες», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι, Μούσα Ιμπραΐμ. Πρόκειται για δύο δημοσιογράφους του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) και έναν φωτορεπόρτερ του πρακτορείου Getty Images.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr