ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Παράνομα όπλα «Made in Turkey» για την Υεμένη!


Πριν πέντε ημέρες η αστυνομία του Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι κατάσχεσε 16.000 πιστόλια τουρκικής παραγωγής, που κατευθύνονταν για την Υεμένη, συλλαμβάνοντας ταυτόχρονα έξι άτομα.

Τα όπλα ήταν κρυμμένα σε εμπορευματοκιβώτιο με έπιπλα.

Έπειτα από αυτό το γεγονός, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνες για να εξιχνιαστεί το παράνομο κύκλωμα. Επιπλέον, δήλωσε ότι η διακίνησή τους έγινε χωρίς επίσημη άδεια από κάποιο κρατικό φορέα.


Είναι γνωστό ότι το Ντουμπάι είναι κομβικό σημείο στο λαθρεμπόριο, λόγω των χαλαρών φορολογικών μέτρων. Το Ιράν προσπαθεί και αυτό να προμηθευτεί εξαρτήματα και υλικά για το πυρηνικό του πρόγραμμα, περνώντας τα μέσα από το εμιράτο του Κόλπου.

Από την άλλη πλευρά, 16.000 πιστόλια είναι ασύλληπτα τεράστιο φορτίο για να «κλαπεί» από οπουδήποτε, πόσο μάλλον από το εργοστάσιο κατασκευής τους ή από κάποια στρατιωτική αποθήκη. Εκτός κι αν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι πολύ χαλαρές στην εκτέλεση του έργου τους, οπότε θα έπρεπε να αντιδράσουμε δυναμικότερα στις τουρκικές προκλήσεις...

Όσο για τη μεταφορά τους στην Υεμένη μήπως είναι ένδειξη για κάτι περισσότερο; Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε το θέμα και θα ενημερώσουμε για τυχόν μελλοντικές εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr