ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Μία νέα ναυτική διοίκηση περιοχών εκτός της Ρωσίας θα ιδρύσει μέχρι το 2013 το ρωσικό Ναυτικό


Μία νέα ναυτική διοίκηση θαλασσίων περιοχών εκτός της Ρωσίας πρόκειται να ιδρύσει μέχρι το 2013 το ρωσικό Ναυτικό σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Η πληροφορία προέρχεται από το Αρχηγείο του ρωσικού Ναυτικού και η νέα διοίκηση θα έχει ως αποστολή της την προστασία των ρωσικών πλοίων και την καταπολέμηση της πειρατείας στην περιοχή του κόλπου του Άντεν.

Αυτή την περίοδο το ρωσικό Ναυτικό εξετάζει τις ανάγκες λογιστικής υποστήριξης των ναυτικών μονάδων που θα εμπλακούν στις αποστολές αυτές. Βασιζόμενο στην υποδομή και το δυναμικό του Στόλου της Μαύρης θάλασσας το ρωσικό Ναυτικό θα δημιουργήσει τη  νέα ναυτική δύναμη κατά το πρότυπο του σοβιετικού Ναυτικού το οποίο διέθετε μέχρι τη δεκαετία του 1980 την 5η επιχειρησιακή ναυτική δύναμη με έδρα το λιμάνι της Ταρτούς στην Συρία και την 8η επιχειρησιακή ναυτική δύναμη με έδρα το νησί Σοκάτρα της Υεμένης.
Σήμερα 50 στελέχη του ρωσικού Ναυτικού συμμετέχουν στις εργασίες συντήρησης της ναυτικής βάσης της Ταρτούς στη Συρία προετοιμάζοντας τις υποδομές για την παρουσία των ρωσικών πολεμικών πλοίων. Επι του παρόντος στις επιχειρήσεις κατά της πειρατείας συμμετέχει ένα αντιτορπιλικό από το Στόλο του Ειρηνικού, ενώ σε γενικές γραμμές και οι τέσσερις Στόλοι του ρωσικού Ναυτικού έχουν στείλει πλοία στην περιοχή από το 2008.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr