ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Έπεσε η καναδική κυβέρνηση…


Τρία θέματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη στον Καναδά, οδήγησαν σε κατάρρευση την συντηρητική κυβέρνηση μειοψηφίας του Στέφεν Χάρπερ στον Καναδά…

Τα τρία ζητήματα για τα οποία η κυβέρνηση κατηγορήθηκε ότι απέφυγε να πει την αλήθεια στον καναδέζικο λαό, είναι η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις, το κόστος προγραμμάτων για την καταπολέμηση του εγκλήματος που εφαρμόστηκαν, και το περίφημο πρόγραμμα προμήθειας νέων μαχητικών αεροσκαφών.


Η κατάρρευση της κυβέρνησης έγινε μετά την υπερψήφιση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση, πρωτοβουλία την οποία έλαβε το Φιλελεύθερο Κόμμα και ο ηγέτης του Μάικλ Ιγκναντίεφ (ιστορικός και συγγραφέας), με την υποστήριξη άλλων δυο πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 156 ψήφοι κατά της κυβέρνησης και 145 υπέρ της διατήρησής της στην εξουσία. Το αποτέλεσμα δεν εξέπληξε τους πολιτικούς αναλυτές, αφού, όπως αναφέρθηκε, η κυβέρνηση Χάρπερ ήταν κυβέρνηση μειοψηφίας.

Οι εκλογές που θα προκηρυχθούν αναμένεται να διεξαχθούν στις αρχές Μαΐου, κι ενώ πρέπει να παρέλθουν το λιγότερο 36 ημέρες προεκλογικής περιόδου. Ο Καναδάς διέρχεται τα τελευταία χρόνια πολιτική κρίση που έχει ως αποτέλεσμα αδύναμες κυβερνήσεις, αφού η προσεχής εκλογική αναμέτρηση είναι η τέταρτη σε επτά χρόνια…

Το περίεργο σε αυτή την υπόθεση είναι ότι οι προβλέψεις θέλουν το συντηρητικό κόμμα να επικρατεί στην εκλογική αναμέτρηση, οπότε η ανατροπή της κυβέρνησης μέσω της πρότασης μομφής, μάλλον παραπέμπει στην πολιτική κουλτούρα του Καναδά. Οι δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι στιγμής, δείχνουν ότι το συντηρητικό κόμμα του Χάρπερ ενδεχομένως να αυξήσει και την εκλογική του δύναμη, πιθανόν και ως αντίδραση στην ακυβερνησία, αφού οι Καναδοί δεν δείχνουν κι ενθουσιασμένοι με τις νέες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr