ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ισχυρή πιθανότητα ανάπτυξης μαχητικών F-22 Raptor στη Λιβύη από τις Ηνωμένες Πολιτείες!


Ο αρχηγός της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ανάπτυξης των μαχητικών F-22 Raptor στη Λιβύη!

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας (Armed Services Committee) στο πλαίσιο συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κλάδου του οποίου προΐσταται, ο πτέραρχος Νόρτον Σβαρτς, απαντώντας σε ερωτήσεις Γερουσιαστών, ανέφερε ότι θα περίμενε τα F-22 να συμμετάσχουν από την αρχή στην επιχείρηση επιβολής ζώνης εναέριου αποκλεισμού στη Λιβύη!

Ο πτέραρχος Σβαρτς δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από Γερουσιαστές για να απαντήσει αν και κατά πόσον μαχητικά αεροσκάφη που δεν διαθέτουν τεχνολογία απόκρυψης ίχνους, όπως για παράδειγμα το F-15,  μπορούν με ασφάλεια να αποφύγουν τα ραντάρ και τα αντιαεροπορικά συστήματα της λιβυκής αεράμυνας.

Ο Σβαρτς απάντησε ότι η USAF θα αξιοποιήσει επιχειρησιακά πλήθος εναέριων μέσων με σκοπό να παρεμβάλλει ηλεκτρονικά ώστε να «τυφλώσει» τα ραντάρ της Λιβύης, με σκοπό τα αεροσκάφη που θα εμπλακούν στις αποστολές καταστολής αεράμυνας (SEAD: Suppression of Enemy Air Defences) να επιχειρήσουν με μάξιμουμ ασφάλεια.

Για να δεχθεί στη συνέχεια την ερώτηση του Ρεπουμπλικάνου Γερουσιαστή Saxby Chambliss: «Μα αυτός δεν είναι ακριβώς ο λόγος που σχεδιάστηκαν τα F-22;»! Ασφαλώς και η πίεση που του ασκήθηκε ενδεχομένως να συνδέεται με την προσπάθεια ομάδας Γερουσιαστών να στηρίξουν το πρόγραμμα του συγκεκριμένου μαχητικού το οποίο υπέστη σοβαρές περικοπές από τον υπουργό Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς (επί της ουσίας σταμάτησε για αδιευκρίνιστο χρονικό διάστημα, μετά την ολοκλήρωση κατασκευής 187 αεροσκαφών).




Η ουσία είναι όμως, ότι από τις απαντήσεις του πτέραρχου Σβαρτς το ενδεχόμενο να δούμε τα F-22 Raptor να πετούν στον ουρανό της Μεσογείου είναι πλέον ορατό. Απλά, στην αμερικανική κυβέρνηση θα πρέπει να «ζυγίσουν» το τι θα πράξουν με τα δεδομένα δημοσκόπησης που διενεργήθηκε για το ζήτημα, η οποία αποκαλύπτει ότι το 65% των Αμερικανών πολιτών δεν επιθυμεί τη συνέχιση της αμερικανικής εμπλοκής στη Λιβύη...

Όπως έγινε πρόσφατα γνωστό από το εξειδικευμένο – έγκυρο έντυπο «Aviation Week and Space Technology», τα αεροσκάφη του τύπου τα οποία ανήκουν στην πρώτη πολεμική Μοίρα στην αεροπορική βάση του Λάνγκλεϊ, στην πολιτεία Βιρτζίνια (στην περιοχή βρίσκεται και το αρχηγείο της CIA…), υφίστανται τις τελευταίες αναβαθμίσεις στους κινητήρες τους, τα ηλεκτρονικά τους και την τεχνολογία «στελθ» που ενσωματώνουν και αναμένεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να είναι – αν δεν είναι ήδη – απολύτως ετοιμοπόλεμα...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr