ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Ήττα Σαρκοζί, νίκη σοσiαλιστών και ανατέλλει το άστρο του Εθνικού Μετώπου!

Νικητές των τοπικών εκλογών στη Γαλλία αναδείχθηκαν οι Σοσιαλιστές, με το Νικολά Σαρκοζί και τις κυβέρνητικές δυνάμεις να δέχονται ισχυρό πλήγμα ένα χρόνο πριν τις προεδρικές εκλογές του 2012. Εντυπωσιακή άνοδο κατέγραψε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρί Λεπέν. Σε περίπτωση που γίνονταν χθες εκογές το Εθνικό Μέτωπο θα περνούσε στο β' γύρο των εκλογών και πιθανότατα θα ήταν το κόμμα που θα κέρδιζε την προεδρία αφού θα το ψήφιζαν και οι ψηφοφόροι του Ν.Σαρκοζί!
Στις εκλογές που διενεργήθηκαν στα μισά διαμερίσματα της γαλλικής επικράτειας για την ανάδειξη τοπικών συμβούλων οι Σοσιαλιστές συγκέντρωσαν ποσοστό 36%, έναντι 18,6% των κυβερνητικών δυνάμεων και 11% του Εθνικού Μετώπου.
Στην πρεμιέρα της κόρης του Ζαν Μαρί Λεπέν, ως νέας προέδρου της ακροδεξιάς παράταξης, το Front National αναρριχήθηκε στο 11%, ποσοστό που σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μπορούσε να φθάσει και το 25% αν το κόμμα κατέβαζε υποψηφίους σε όλα τα διαμερίσματα της χώρας όπου διενεργήθηκαν εκλογές.
Η εκλογική αναμέτρηση αποτελούσε και το τελευταίο τεστ, που παρέχει πραγματικό δείγμα γραφής των διαθέσεων της κοινής γνώμης στη Γαλλία πριν από την επερχόμενη, το 2012, αναμέτρηση για την ανάδειξη προέδρου.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της BVA-Absoluce που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα Les Echos και το ραδιοφωνικό σταθμό France Info, τουλάχιστον ένας στους δύο Γάλλους δηλώνουν ότι το Εθνικό Μέτωπο (FN - ακροδεξιά) θα πρέπει να θεωρείται ως «ένα κόμμα όπως τα άλλα».
Στην ερώτηση, "εσείς προσωπικά πιστεύετε πως το Εθνικό Μέτωπο πρέπει σήμερα να θεωρείται ένα κόμμα όπως τα άλλα:", το 52% των ερωτηθέντων απάντησε «ναι», το 47% «όχι» και το 1% δήλωσε πως δεν έχει άποψη.
Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που υπερισχύει το «ναι», ενώ σε ανάλογη ερώτηση τον Σεπτέμβριο του 2010 το «ναι» είχε συγκεντρώσει 42% και το «όχι» 57%. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά στις 23 και 24 Μαρτίου σε δείγμα 1.192 ατόμων μεγαλύτερων των 15 χρόνων.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr