ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Στα 1000 χλμ. η λιβυκή ΖΑΠ


Η ζώνη εναέριου αποκλεισμού πάνω από τη Λιβύη που ενέκρινε το Συμβούλιο Ασφαλείας με την απόφαση 1973, επεκτείνεται και σύντομα θα καλύπτει τα 1.000 χιλιόμετρα καθώς και επιπλέον πολεμικά αεροσκάφη χωρών της συμμαχίας καταφθάνουν στην περιοχή, ανακοινώθηκε σήμερα από τον επικεφαλής της αφρικανικής διοίκησης των αμερικανικών δυνάμεων.


Ο αμερικανός στρατηγός Κάρτερ Χομ δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης στο Πεντάγωνο ότι οι αεροπορικές δυνάμεις της συμμαχίας συνεχίζουν την αποστολή τους για τη δημιουργία της ζώνης εναέριου αποκλεισμού και ότι οι χερσαίες λιβυκές δυνάμεις κινούνται προς τα νότια της Βεγγάζης -προπύργιο των εξεγερμένων--\ δείχνοντας ότι διαθέτουν «μικρή δυνατότητα και θέληση» .
Επίσης Πρόσθεσε ότι η προέλαση των λιβυκών δυνάμεων έχει ανακοπεί και στις πόλεις Ατζνταμπίγια και Μισράτα λόγω των συνεπειών από την στρατιωτική δράση των δυνάμεων της συμμαχίας.
Οι δυνάμεις του Καντάφι παραμένουν ωστόσο ενεργές και οι Η.Π.Α. πιστεύουν ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί και η δεύτερη κατάπαυση του πυρός που ανακοινώθηκε το βράδυ της Κυριακής, κατέληξε.
Ανώτατος αξιωματούχος του Εθνικού Συμβουλίου της Λιβύης, το οποίο αποτελεί την ηγεσία των εξεγερμένων στη χώρα, ανέφερε σήμερα ότι δε θα διαπραγματευτεί με τον Μουάμαρ Καντάφι προκειμένου να δοθεί τέλος στις συγκρούσεις.
«Βρισκόμαστε σε έναν πόλεμο φθοράς τον οποίο επέβαλε αυτός ο δικτάτορας», δήλωσε ο Αμπέντ Αλ Χαφίζ Γκόγκα, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Βεγγάζη.
Ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων και μια ιατρική πηγή στην πόλη, ανέφεραν στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ότι τουλάχιστον 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα και πάνω από 300 τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων που είναι πιστές στο Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι στη Μισράτα, ανατολικά της Τρίπολης, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων και μια ιατρική πηγή στην πόλη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr