ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

To WikiLeaks εξηγεί γιατί "πάγωσαν" οι ελληνορωσικές σχέσεις


Πρόσβαση σε 250.000 έγγραφα του Wikileaks με ελληνικό ενδιαφέρον εξασφάλισε η εφημερίδα "Καθημερινή". Αφορούν τηλεγραφήματα-αναλύσεις και πληροφορίες της περιόδου μετά το 2007 και ξεχωρίζουν οι αναφορές στην προσπάθεια των ΗΠΑ να ματαιώσει την προμήθεια ρωσικών οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα και σίγουρα δίνει μια εξήγηση για το πως έχουν "παγώσει" οι ελληνορωσικές σχέσεις. Πάντως, σε σε ότι αφορά τις εκτιμήσεις για τους Έλληνες πολιτικούς σε άλλα σημεία είναι ακριβέστατοι και σε άλλα γραφικοί (π.χ. Μπιρμπίλη)
 Ξεχωρίζει η παταγώδης αποτυχία τους στην ανάλυση του προσώπου της Ντόρας Μπακογιάννη και του Γιώργου παπανδρέου, τον οποίο χαρακτηρίζουν "επικίνδυνο να διολισθήσει σε αντιαμερικανικές θέσεις"!
-Γιώργος Παπανδρέου: Δύσκολα έβρισκε ισορροπίες μεταξύ των διαφόρων τάσεων του ΠΑΣΟΚ… Κατηγορείται για διολίσθηση σε λαϊκίστικες αντιαμερικανικές θέσεις! Παρόλα αυτά σ΄ ένα τηλεγράφημα αναφέρεται ότι "στο εσωτερικό θα πρέπει να προσέξει τη ρητορική του για να αποφύγει χαρακτηρισμούς όπως "αμερικανάκι"!
-Ευάγγελος Βενιζέλος: "Έξυπνος και δεινός ρήτωρ που δεν αντέχει συζητήσεις με χαζούς. Το πρόσωπό του έχει μία μόνιμη έκφραση δυσαρέσκειας και χρησιμοποιεί πλούσιο λεξιλόγιο για να την εκφράσει…Είναι φιλόδοξος,εριστικός καυστικός και υπερήφανος,πονηρός,ελαφρώς ενοχλητικός κι ενώ όχι αντιαμερικανός ,όχι και μεγάλος θαυμαστής της Αμερικής".
-Θεόδωρος Πάγκαλος: "Επηρεασμένος από τα διδάγματα του Γαλλικού Μαοϊκού Κινήματος..είναι αρνητικός προς τον καπιταλισμό και βασικό μέλος της αρχικής επαναστατικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ που βρισκόταν γύρω από τον Ανδρέα Παπανδρέου"!
Τίνα Μπιρμπίλη: Εμβληματική μορφή της νέας ράτσας πολιτικών.
Για ΝΔ
-Κώστας Καραμανλής:Χαρακτηρίζεται ως "ο Βούδας της ελληνικής πολιτικής σκηνής".
-Αντώνης Σαμαράς: Φιλοαμερικάνος. Πολύ πιο συντηρητικός από τους αντιπάλους του και ιδιαίτερα από τη Ντόρα Μπακογιάννη.
-Ντόρα Μπακογιάννη: Την χαρακτήριζαν ως την επικρατέστερη διάδοψο του Καραμανλή και άγνωστο γιατί ως τη πιο δημοφιλή δήμαρχο Αθηναίων απο την εποχή του Περικλή!!! Στα υπέρ της οι θέσεις της για προσέγγιση Ελλάδας-Τουρκίας και η θετική της στάση στο Σχέδιο Ανάν!
-Ευρυπίδης Στυλιανίδης: Ανερχόμενο αστέρι της πολιτικής σκηνής.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr