ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

«Δεν πυροβολήσαμε Λίβυους» κατά τη διάσωση, λένε οι ΗΠΑ


Κατηγορηματικά διαψεύδουν οι αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις ότι πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξι Λίβυους κατά τη διάρκεια διάσωσης των δύο χειριστών του F-15 που συνετρίβη.

Τον ισχυρισμό περί πυροβολισμών κυκλοφόρησε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο «Channel 4», υποστηρίζοντας ότι οι Αμερικανοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν Λίβυους που βρίσκονταν κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο ένας από τους δύο χειριστές, όπου φέρεται να σημειώθηκε το συμβάν.


Όπως ανακοινώθηκε, τη διάσωση πραγματοποίησε δύναμη των Πεζοναυτών επιβαίνοντας σε αεροσκάφος τύπου V-22 Osprey, τα μέλη της οποίας δήλωσαν επωνύμως ότι σχεδόν δεν απαιτήθηκε καν να βγουν από το αεροσκάφος, αφού βρέθηκαν δίπλα στον χειριστή χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ταυτόχρονα, επισήμαναν ότι το V-22 δεν διαθέτει οπλισμό. Το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού δικτύου είχε ξενίσει τους αναλυτές εξ αρχής, αφού είχε γίνει γνωστό αμέσως μετά τη συντριβή ότι και οι δυο χειριστές είχαν εγκαταλείψει και είχαν προσγειωθεί, ελαφρά τραυματισμένοι, σε περιοχή που ελέγχεται από τους εξεγερμένους, οι οποίοι είναι όχι απλώς φιλικά διακείμενοι, αλλά ευγνώμονες σε όσους έπληξαν το καθεστώς Καντάφι.

Για την Ιστορία, αναφέρεται ότι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο αεροπλανοφόρο «USS Kearsarge» από όπου ξεκίνησε η ομάδα διάσωσης των Πεζοναυτών.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι αναφορές αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι ανέφεραν ότι το F-15E Strike Eagle της αμερικανικής Αεροπορίας (USAF) έπεφτε φλεγόμενο, μια πληροφορία προφανούς ενδιαφέροντος για τη διερεύνηση του συμβάντος...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr