ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Kτύπησαν λιβυκά ραντάρ τη νύχτα


Βρετανικά και γαλλικά μαχητικά  που μετέχουν στην επιχείρηση " Αυγή της Οδύσσειας", έπληξαν δύο εγκαταστάσεις με ραντάρ της λιβυκής αεράμυνας, που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι,στα ανατολικά της χώρας κοντά στην πόλη της Βεγγάζης, αργά τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μετέδωσε το Αλ Τζαζίρα.
Η Βεγγάζη αποτελεί από την έναρξη της κρίσης στη Λιβύη το προπύργιο των επαναστατών κατά του καθεστώτος του Καντάφι.

Επίσης, μια βάση του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης που βρίσκεται 10 χλμ ανατολικά της Τρίπολης, χτυπήθηκε από βομβαρδισμούς απόψε, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που είδαν τις φλόγες να υψώνονται στο χώρο της βάσης.

Η λιβυκή κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε απόψε ότι η διεθνής Συμμαχία βομβάρδισε την Τρίπολη.

Όλα αυτά συμβαίνουν τη στιγμή που οι λιβυκές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν εντολή σε όλες τις μονάδες τους για κατάπαυση του πυρός, όπως δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στρατιωτικός εκπρόσωπος του καθεστώτος Gaddafi.

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του Ο.Η.Ε., Ban ki-Moon, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το καθεστώς Gaddafi θα τηρήσει τη δέσμευσή του για άμεση κατάπαυση του πυρός. Ωστόσο, το αμερικανικό Πεντάγωνο με ανακοίνωσή του αμφισβήτησε τις προθέσεις του Συνταγματάρχη.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το AFP, δύο πολεμικά αεροσκάφη τύπου Tornado, απογειώθηκαν λίγο πριν τις 21:00 από την βάση Trapani στην Ιταλία με προορισμό τον εναέριο χώρο της Λιβύης.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr