ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κίνα: Νέα ευχαριστίες προς την Ελλάδα για τη συνδρομή στη Λιβύη


Την ευγνωμοσύνη της προς την Ελλάδα για την διάσωση των χιλιάδων εγκλωβισμένων πολιτών της στη Λιβύη, εξέφρασε η Κίνα.

Οι εκπρόσωποι της χώρας υπογράμμισαν για ακόμα μία φορά την στενή σχέση συνεργασίας που έχει δημιουργήσει με την Ελλάδα.

Σε συνάντησή της με τον υφυπουργό Εξωτερικών Σπύρο Κουβέλη, η υφυπουργός Εξωτερικών της Κίνας Φου Γινγκ μετέφερε για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες της χώρας της για την ελληνική αρωγή στους Κινέζους πολίτες, οι οποίοι βρέθηκαν στο κέντρο του κυκλώνα κατά τα πρώτα στάδια του εμφυλίου πολέμου στην Λιβύη.


Η κινεζική πλευρά αναγνώρισε πως η Ελλάδα έκανε μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για την μετακίνηση των δεκάδων χιλιάδων πολιτών της Κίνας από τη Λιβύη μέσω της Κρήτης και για τον λόγο αυτό πέρα από την έκφραση της ευχαριστίας του συνόλου του κινεζικού λαού αλλά και της κυβέρνησης, η υφυπουργός Εξωτερικών μετέφερε και επιστολή του Κινέζου πρωθυπουργού προς τον Έλληνα ομόλογό του, με την οποία ευχαριστεί επισήμως εκ μέρους του κινεζικού λαού την Ελλάδα για τη συνδρομή.

Από την πλευρά της η Αθήνα, μέσω του Σ. Κουβέλη, υπογράμμισε πως παραμένει σε ετοιμότητα να λειτουργήσει ως ο κεντρικός κόμβος αποστολής βοήθειας για αναπτυξιακούς και ανθρωπιστικούς λόγους μετά το τέλος των εχθροπραξιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr