ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πρόταση δημιουργίας «ΝΑΤΟ του Περσικού Κόλπου»!


Οι τελευταίες εξελίξεις οδήγησαν τον διευθυντή του «Κέντρου Ισλαμικής Έρευνας – Βασιλιάς Φαϊζάλ» να καταθέσει μια καινοτόμο πρόταση.

Ο Σαουδάραβας εμίρης Τουρκί Αλ Φαϊζάλ, πρώην πρεσβευτής της χώρας του στις ΗΠΑ, μιλώντας στο πλαίσιο συνεδρίου στο Άμπου Ντάμπι, πρότεινε την ίδρυση ενός ενιαίου «στρατού του Περσικού Κόλπου».

Ο εμίρης ζήτησε τη μετεξέλιξη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου (GCC: Gulf Cooperation Council) στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη δημιουργία κοινής στρατιωτικής δύναμης, αν και αυτό που πρότεινε επί της ουσίας προσιδιάζει περισσότερο στο ΝΑΤΟ, αφού το υπόλοιπο περιεχόμενο της ομιλίας του επικεντρώθηκε στις στρατιωτικές απειλές που αντιμετωπίζει η Σαουδική Αραβία και ανέφερε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν να επιβάλει την ατζέντα του.


Και για να μην μείνει καμιά αμφιβολία στους παριστάμενους ότι αναφέρεται στο Ιράν (!) δήλωσε ευθαρσώς ότι η χώρα του θα πρέπει να είναι σε θέση να αποκτήσει πυρηνικά όπλα (!) σε περίπτωση που αποτύχουν οι προσπάθειές της να «πείσει» το Ιράν να εγκαταλείψει τις πυρηνικές του φιλοδοξίες...

Στην περιοχή του Περσικού Κόλπου τα σουνιτικά αραβικά καθεστώτα ανησυχούν σφόδρα για την επιβίωσή τους, ενώ το Ιράν κάνει ότι... καλύτερο μπορεί για να τα υπονομεύσει, με αιχμή συνήθως τις σιιτικές μειονότητες (π.χ. Μπαχρέιν).

Ενδεικτικό της τρομερής νευρικότητας που επικρατεί είναι η απόφαση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) να ακυρώσουν την αποστολή ολόκληρης Μοίρας μαχητικών αεροσκαφών (12 F-16 Block 60 και 12 Mirage 2000-9) στο πλαίσιο της επιχείρησης για την επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων υπεράνω της Λιβύης.

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν τα ΗΑΕ διαμαρτυρόμενα για τη στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ στην υπόθεση του Μπαχρέιν, εν ολίγοις, τον μη τονισμό του ρόλου του Ιράν στην υποδαύλιση της σύγκρουσης και την άσκηση πιέσεων για την υιοθέτηση μεταρρυθμίσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr