ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Το 2013 θα ενταχτεί το καταδρομικό Marshal Ustinov στη δύναμη του ρωσικού Στόλου στον Ειρηνικό


Το ρωσικό καταδρομικό κατευθυνομένων βλημάτων Marshal Ustinov πρόκειται να ενισχύσει την υπάρχουσα δύναμη του ρωσικού Στόλου στον Ειρηνικό το 2013 μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που γίνονται στο πλοίων. Όπως δήλωσε αξιωματικός του ρωσικού Ναυτικού σε δύο χρόνια θα ολοκληρωθούν οι εργασίες επισκευών και αναβάθμισης που γίνονται στα ναυπηγεία Severomorsk και το πλοίο θα σταλεί στο Vladivostok.

Το καταδρομικό Marshal Ustinov, ανήκει στην κλάση Slava και εντάχτηκε στη δύναμη του τότε Σοβιετικού Ναυτικού το 1986. Το πλοίο ήταν το δεύτερο της κλάσης και συνολικά ναυπηγήθηκαν τρία πλοία με ένα ακόμα το  Ukrayina, να παραμένει ημιτελές εδώ και δύο δεκαετίες. Η κλάση Slava είναι εξοπλισμένη με 12 βλήματα επιφανείας-επιφανείας SS-N-12 Sandbox τα οποία μπορούν να φέρουν πυρηνική κεφαλή, επιπλέον το πλοίο μπορεί να φέρει 64 αντιαεροπορικά βλήματα SA-N-6 Grumble και 40 επίσης αντιαεροπορικά βλήματα SA-N-4 Gecko.
Το Marshal Ustinov διαθέτει σημαντικές ανθυποβρυχιακές δυνατότητες αλλά η βασική του αποστολή είναι η καταστροφή μεγάλων στόχων όπως αεροπλανοφόρα με τα 12 βλήματα SS-N-12 Sandbox.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr