ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Με την δυτική αεροπορική "ομπρέλα" προελαύνουν οι επαναστάτες - Πήραν την Ρας Λανούφ & το πετρέλαιο



Οι λιβυκές αντικαθεστωτικές δυνάμεις προωθήθηκαν δυτικά με στόχο το μεγάλο έπαθλο τον σταθμό εξαγωγής πετρελαίου της Ρας Λανούφ. Έφτασαν στην αφύλακτη πόλη Ουκάιλα, μετά την εκδίωξη των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι από τη στρατηγικής σημασίας πόλη Ατζνταμπίγια, όπως μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα.
Σύμφωνα με ανταποκριτή του Αλ Τζαζίρα, οι αντικαθεστωτικές δυνάμεις έφθασαν στην Ουκάιλα, η οποία βρίσκεται σε απόσταση άνω των 110χλμ δυτικά της Ατζνταμπίγια και είναι η τελευταία πόλη πριν από το μεγάλο τερματικό σταθμό εξαγωγής πετρελαίου Ρας Λανούφ.

Απεσταλμένοι του Γαλλικού Πρακτορείου μετέδωσαν ότι ο πετρελαϊκός τερματικός σταθμός Ρας Λανούφ ουσιαστικά βρίσκεται από σήμερα και πάλι στα χέρια των αντικαθεστωτικών δυνάμεων. Το λιμάνι Ρας Λανούφ, το οποίο βρίσκεται 370 χλμ δυτικά της Βεγγάζης και 210 χλμ από την Ατζνταμπίγια, είχαν ανακαταλάβει οι δυνάμεις του Καντάφι από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις στις 12 Μαρτίου. Στόχος τους να επαναλάβουν άμεσα τις εξαγωγές πετρελαίου τις οποίες θα διαχειρίζεται το Κατάρ.
Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν για τα λιβυκά μαχητικά που καταστράφηκαν στο έδαφος από γαλλικά μαχητικά. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα που καταστράφηκαν το Σάββατο προετοιμάζονταν να επιτεθούν εναντίον εξεγερμένων, ανέφεραν Γάλλοι αξιωματούχοι.
Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο Αμυνας, τα αεροσκάφη ήταν μονοκινητήρια Galeb, εκπαιδευτικά και ελαφρά μαχητικά-βομβαρδιστικά κατασκευασμένα στην πρώην Γιουγκοσλαβία, ενώ τα ελικόπτερα δύο επιθετικά Mi-35.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr