ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Στο χορό των εξεγέρσεων και η Συρία


Όπως είχε αναφέρει από τις 28 Φεβρουαρίου το «defencepoint.gr», η Συρία φαίνεται να  μπαίνει για τα καλά στο χορό των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στα πρότυπα των άλλων αραβικών κρατών.

Νωρίς σήμερα το πρωί σημειώθηκαν σφοδρές οδομαχίες στην πόλη Ντάρα, μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών που ζητούν την παραίτηση του κληρονομκώ δικαίω, προέδρου Άσαντ και δυνάμεων ασφαλείας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί περισσότεροι. 


Οι δυνάμεις ασφαλείας μάλιστα δε δίστασαν να εισβάλουν στο τέμενος του Αλ Ομάρι, στο οποίο είχαν ζητήσει άσυλο οι διαδηλωτές. 

Η κατάσταση κλιμακώνεται επικίνδυνα και στη Συρία με το καθεστώς Άσαντ να φαίνεται πως σύντομα θα αντιμετωπίσει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα. Ήδη οι αντικαθεστωτικοί διαδηλωτές έχουν εξαγγείλει μέσω διαδικτύου μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, μετά την προσευχή της Παρασκευής.  

Αξίζει στο σημείο αυτό να υπενθυμιστεί η ανάρτηση της 28ης Φεβρουαρίου, όπου εμπεριέχονταν ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία πλέον γίνονται πιο επίκαιρα από ποτέ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr