ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Συνέδριο για το φυσικό αέριο στην Κύπρο

Στο «The Cyprus Energy Forum» που οργανώθηκε στη Λευκωσία υπήρξαν ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, με βασικό συμπέρασμα πως «το φυσικό αέριο δεν είναι μία απλή υπόθεση». Πρέπει να γίνουν πολλά για να καταστεί κερδοφόρο και να συμβάλει στην ανάπτυξη ενός τόπου.

Από ρεπορτάζ της κυπριακής εφημερίδας «Σημερινή» πληροφορούμαστε, ότι ο διευθυντής της υπηρεσίας ενέργειας κ. Σόλων Κασίνης, στην παρουσίασή του ανέφερε πως ο ίδιος προσωπικά πιστεύει πως υπάρχει πετρέλαιο στο υποθαλάσσιο βουνό, τον Ερατοσθένη, αλλά είναι κάτι που δεν φαίνεται από τις έρευνες που έγιναν μέχρι τώρα και γι’ αυτό δεν γίνονται επίσημες αναφορές. Πρόκειται για μία προσωπική τοποθέτηση, εξήγησε.
Ο Σ. Κασίνης σημείωσε ακόμα πως υπάρχουν εταιρείες από Κίνα και Ιαπωνία που θέλουν να επενδύσουν στην περιοχή υπενθυμίζοντας ότι περισσότερες από 60 εταιρείες αγόρασαν τα δεδομένα. Αυτό σημαίνει, εξήγησε, πως οι υδρογονάνθρακες της περιοχής δεν θα καταλήγουν αποκλειστικά και μόνο στην Ευρώπη αλλά μπορεί να πηγαίνουν και σε άλλες περιοχές το κόσμου.
Εντός του 2012 θα αρχίσει η κατασκευή του δικτύου αγωγών που θα μεταφέρουν το αέριο στους σταθμούς παραγωγής, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΦΑ κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου. Σε δεύτερο και τρίτο στάδιο θα δημιουργηθούν και δίκτυα για μεταφορά φυσικού αερίου τόσο σε βιομηχανικές μονάδες και ξενοδοχεία όσο και σε νοικοκυριά. Αργότερα, υπάρχουν σχέδια και για χρήση του αερίου σε άλλους τομείς όπως τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία.
ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr