ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επέστρεψαν τα βελγικά F-16 MLU με όλα τους τα όπλα - Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α.


Προσγειώθηκαν χωρίς απρόοπτα και χωρίς να εμπλακούν σε αερομαχία, με όλα τα όπλα τους επάνω (AIM-120 και ΑΙΜ-9) τα βελγικά F-16 στον Άραξο.
Τα τέσσερα μαχητικά, όπως αποκάλυψε το defencenet.gr, πρώτο, απογειώθηκαν από τον Άραξο και επιχείρησαν στη βόρεια Λιβύη και στο Κόλπο της Σύρτης δεν χρειάστηκε να επέμβουν αφού κανένα λιβυκό αεροσκάφος δεν βρέθηκε μπροστά τους και κατευθύνονταν στην επιχείρηση από NATOϊκά AWACS.

Πάντως, εκτός από τα βελγικά F-16 που βρέθηκαν μάλλον κατά τύχη (είχε προγραμματιστεί προ δύο μηνών η αποστολή συνεκπαίδευσή τους στον Άραξο), όλοι οι άλλοι μας έχουν "στήσει" στο ραντεβού τους: Ούτε τα βρετανικά EF-2000 έχουν αφιχθεί μέχρι στιγμής στη Σούδα, ούτε τα Tornado GR4 στην Ανδραβίδα, ούτε τα Mirage 2000-5 από το Κατάρ.
Γενικά υπάρχει μία επιφυλακτικότητα εν όψει και της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) απόψε τα ξημερώμτα (ώρα Ελλάδος) για να εξετάσει την κατάσταση στη Λιβύη.
Είτε θα πρέπει να επεκταθεί από απόψεως περιεχομένου η εντολή του ΟΗΕ ώστε να περιλάβει περισσότερες επιλογές πέραν της επιβολής ζώνης απαγόρευσης πτήσεων, αφού η μέχρι στιγμής επέμβαση κινείται μεταξύ νομιμότητας και παρανομίας, είτε θα πρέπει να εξεταστούν πολιτικές προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μέσα σε όλα εμφανίστηκε και η τρομοκρατική οργάνωση «Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μαγκρέμπ» (AQIM: Al Qaeda in the Islamic Magreb) ζητώντας λύτρα ύψους 90 εκατομμυρίων περίπου ευρώ για την απελευθέρωση Γάλλων αιχμαλώτων που κρατά από τον Σεπτέμβρη του 2010...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr