ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου 2011

Οι έφεδροι καταδρομείς...κατάπιαν χιλιόμετρα.Φωτό από τον Υπερμαραθώνιο!

Συνεχίζοντας τον θεσμό που πρώτος ξεκίνησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων / Σύνδεσμος Αθηναίων Καταδρομέων  , με μια 9μελή ομάδα του έκανε πάλι πράξη τον ΥΠΕΡΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΕΦΕΔΡΩΝ που ήταν αυτή την φορά αφιερωμένος στην αιματοβαμμένη και πολύπαθη περιοχή της Δυτ. Μακεδονίας.









Μια πορεία 120 km συνολικά με  υψομετρικές διακυμάνσεις απότομες που καταπονούν  ακόμα και έμπειρους ορειβάτες ,η οποία όμως απέδειξε ότι σημασία έχει η ψυχή και η θέληση . Πορεία που ήταν συγχρόνως έμπρακτη ηθική στήριξη στους απομονωμένους ακρίτες μας , ένας άθλος που τους έδειξε ότι ακόμα κι αν νοιώθουν παραμελημένοι από το μίζερο Ελληνικό κράτος , δεν είναι ξεχασμένοι από τον Ελληνικό λαό και τους εφέδρους που εάν παραστεί ανάγκη θα είναι στην πρώτη γραμμή για να τους στηρίξουν. Βέβαια και η υποδοχή που έτυχε το τμήμα από όλα τα Ακριτικά χωριά που πέρασε  ήταν συγκινητικότατη και ένθερμη. 



Το δρομολόγιο περιληπτικά περιελάμβανε τα εξής μέρη : (1η ημέρα Κυριακή 14/8)Γαλάτεια , Αγ. Γερμανός , ορ. Βαρνούς διανυκτέρευση         (2η ημέρα Δευτέρα 15/8) όρ. Βαρνούς  , μονοπάτι Ε6, Βίγλα Πισοδερίου, Π.Μελάς διανυκτέρευση              
(3η ημέρα Τρίτη 16/8 )Π. Μελάς  , Άνω Μελάς, Μακροχώρι ,   Αγ.Αντώνιος , Βισυνιά , Οξυά –διανυκτέρευση
(4η ημέρα Τετάρτη 17/8) Οξυά , Νυμφαίο , Αετός, Αγ.Ανάργυροι , Γαλάτεια –άφιξη, τερματισμός.



Το τμήμα μπήκε στην Γαλάτεια με στρατιωτικό βήμα παρελάσεως και η έκπληξη της υποδοχής άκουγε στο όνομα στρ. Τραχανατζής (ένα όνομα θρύλος στον χώρο των ειδ. δυνάμεων ). Η ανάπαυση του τμήματος έγινε με την παράλληλη κατανάλωση εδεσμάτων  χαρακτηριστικών της τοπικής κοινωνίας , συζήτηση περί του εγχειρήματος , εντυπώσεις , συμπεράσματα και αφηγήσεις περί των συνθηκών και της πραγμάτωσης του εγχειρήματος.  Ο στρατηγός έμεινε εντυπωσιασμένος από το γεγονός και ευχήθηκε τα καλύτερα .  Για την ιστορία η 9μελής ομάδα αποτελούνταν από τους : (αλφαβητικά)
Αφρουδάκης , Γιανταμίδης , Γκουλιούμης, Κίτσος, Κούλης, Μαντάς, Παύλου, Φιλιανός,  Χαρμπίλας
Οι νέοι καταδρομείς είναι  ωραίοι και πραγματοποιούν πορείες  60 km.  Οι παλαιοί όμως μάχιμοι έφεδροι είναι αλλιώς ….. βγάζουν 120 km πορείας και στο  τέλος παρελαύνουν τραγουδώντας .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr