ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Λιβύη: Τελευταίες εξελίξεις – ζυμώσεις για την ανάπτυξη νέων δυνάμεων


ΤΤο ισπανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι θα συμμετάσχει από σήμερα Κυριακή, στη συμμαχική επιχείρηση, καθώς επίσης και σειρά άλλων χωρών, πλην Ελλάδας...

Θα διαθέσει τέσσερα αεροσκάφη F-18, ένα αεροσκάφος ανεφοδιασμού, ένα αεροσκάφος ναυτικής επιτήρησης, μια φρεγάτα κι ένα υποβρύχιο.
Αυτή τη στιγμή (01:20) βρίσκονται στην περιοχή είκοσι γαλλικά αεροσκάφη εκτελώντας αποστολές Εναέριας Περιπολίας Μάχης (Combat Air Patrol) πάνω από το έδαφος της Λιβύης, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Άμυνας.


Από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε την ανάπτυξη αεροσκαφών Tornado και Eurofighter, εγγύτερα στη Λιβύη. Πιθανόν να μιλάμε για χρήση της βάσης στην Κύπρο. Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει συγκεκριμένη ενημέρωση.

Η Δανία ενέκρινε την εμπλοκή τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16 κι ενός μεταφορικού στην αποστολή του ΝΑΤΟ, τα οποία θα μετασταθμεύσουν στη Σικελία. Η Νορβηγία υποσχέθηκε ότι θα αποστείλει έξι F-16 και το Βέλγιο τέσσερα με έξι αεροσκάφη F-16 καθώς κι ένα ναρκαλιευτικό. Η Ολλανδία ανακοίνωσε τη συμμετοχή της, όχι όμως ποια μέσα θα αποστείλει.

Δεν απουσίασε φυσικά ούτε η Τουρκία, η οποία δήλωσε έτοιμη να συμμετάσχει, χωρίς να ανακοινώσει τι μέσα μπορεί να διαθέσει.

Η βουλγαρική κυβέρνηση είχε αρνηθεί αρχικά να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις. Σήμερα, όμως, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του βουλγαρικού κοινοβουλίου, Ντόμπροσλαβ Ντιμίτροβ, δήλωσε ότι η Βουλγαρία θα πρέπει να λάβει μέρος στην αποστολή του ΝΑΤΟ στη Λιβύη σε περίπτωση που υπάρξει απόφαση για τέτοια επιχείρηση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής έθεσε ως επιχείρημα τις δεσμεύσεις που έχει η Βουλγαρία ως μέλος του ΝΑΤΟ και έκανε γνωστό ότι θα υπάρξει συμμετοχή με ιατρικές ομάδες και αεροσκάφη εκκένωσης τραυματιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr