ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Απόπειρα της Λιβύης για κατάπαυση του πυρός! Κυριακή, 20 Μάρτιος 2011 00:43


Ένα συγκεκαλυμμένο μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα εμπεριείχε η δήλωση του Καντάφι πριν από λίγη ώρα και ανάλογες δηλώσεις από το λιβυκό υπουργείο Εξωτερικών…

Οι δηλώσεις υπογραμμίζουν ότι η Λιβύη θεωρεί ως «μη έγκυρη» πλέον την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ περί επιβολής ζώνης απαγόρευση πτήσεων υπεράνω της Λιβύης.


Η χώρα αιτείται την άμεση κήρυξη κατάπαυσης του πυρός (γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, AFP) και ζητάει τη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ (Associated Press).

Το έξυπνο τρικ των Λίβυων είναι ότι οι συμμετέχοντες στους βομβαρδισμούς παραβίασαν την απόφαση αφού δεν περιορίστηκαν στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και προέβησαν σε πλήγματα εναντίον στόχων στο έδαφος.

Με απλά λόγια, επιχειρείται η αναζωογόνηση της διπλωματικής διαδικασίας. Αναμένεται τις επόμενε ώρες  η απάντηση της διεθνούς κοινότητας, χωρίς α είναι σαφές από ποιους θα προέλθει.

Με την ευκαιρία, να αναφερθεί ότι οι αμερικανικές δυνάμεις φέρονται να έχουν αναλάβει την ηγεσία της στρατιωτικής καμπάνιας εναντίον της Λιβύης από τους Γάλλους. Μπορεί αρχικά να κρατήθηκαν στο παρασκήνιο, αφού δεν επιθυμούσαν να χρεωθούν μία ακόμα επίθεση εναντίον μεσανατολικής χώρας, όμως πλέον δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν τους Γάλλους ανεξέλεγκτους και με την ενέργεια αυτή διαβιβάζουν ξεκάθαρο μήνυμα ποιος κάνει κουμάντο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr