ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Bρετανία: "Ναι στον πόλεμο" από τους πολιτικούς - 'Όχι" από τους πολίτες


Μετά από συνεδρίαση που κράτησε 7 ώρες, το βρετανικό κοινοβούλιο, τρεις ημέρες μετά την άναρξης των βομβαρδισμών (!) ενέκρινε την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη με 557 ψήφους υπέρ και 13 κατά, με απαιτούμενη πλειοψηφία τους 544 ψήφους.
Το αποτέλεσμα αποδεικνύει ότι όχι μόνο η κυβερνητική συμμαχία των Συντηρητικών με τους Φιλελεύθερους, του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, αλλά και συντριπτικό ποσοστό του συνόλου των βουλευτών της αντιπολίτευσης των Εργατικών, υποστηρίζουν τη στρατιωτική δράση στην κρίση στη Λιβύη.

Ο Κάμερον χαρακτήρισε ως «καλό αποτέλεσμα», την «απενεργοποίηση» του συστήματος της Λιβυκής αεράμυνας, τις δύο πρώτες ημέρες των επιχειρήσεων.
Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα, ότι η ταχεία δράση ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί μία «σφαγή» στο προπύργιο των αντικαθεστωτικών τη Βεγγάζη.
Τέλος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, τόνισε ότι η Βρετανία δεν είχε άλλη επιλογή παρά να συμμετάσχει στην ανάληψη δράσης από τη διεθνή κοινότητα προκειμένου να προστατευθούν από τον Μουαμάρ Καντάφι οι πολίτες της Λιβύης, αλλά και για το «καλό της ανθρωπότητας».
Σύμφωνα όμως με σφυγμομέτρηση της κοινής γνώμης, που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα, μόνον ένας στους τρεις Βρετανούς πολίτες εγκρίνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης στη Λιβύη.
Η εταιρεία που διενήργησε την έρευνα για λογαριασμό του πρακτορείου Reuters, κατέγραψε ότι το 43% διαφωνεί με τις στρατιωτικές επιθέσεις κατά του καθεστώτος Καντάφι και το 22% δηλώνει αβέβαιο για το αν έπρεπε ή όχι, να προχωρήσει η συμμαχία σε αυτές.
Με την πικρή εμπειρία του πολέμου στο Ιράκ, να τους φοβίζει ακόμα και τις απώλειες από το μέτωπο του Αφγανιστάν να συνεχίζονται, οι Βρετανοί δήλωσαν στο Reuters, ότι ανησυχούν πως θα παγιδευθούν σε μία ακόμα μακρόχρονη πολεμική εμπλοκή στο εξωτερικό και μάλιστα σε μια χρονική και οικονομική συγκυρία, όπου καλούνται να σφίξουν το ζωνάρι στο εσωτερικό, της χώρας.
«Δεν θα έπρεπε να είμαστε εκεί, έχουμε αρκετά μπλεξίματα ήδη στην πλάτη μας στο Αφγανιστάν», ή «είναι μια εμφύλια σύρραξη και δεν θα έπρεπε να ανακατευθούμε, ενώ συμβαίνουν και αλλού στον πλανήτη φρικαλεότητες, όπως στο Κογκό και στη Ζιμπάμπουε, με τον Μουγκάμπε, δεν μπορούμε να είμαστε οι ειρηνοποιοί του πλανήτη», είναι από τα σχόλια πολιτών, που κατέγραψε η δημοσιογραφική έρευνα στο Λονδίνο.
Το συμπέρασμα από τη σφυγμομέτρηση αυτή, είναι πως σχεδόν όλοι συμφωνούν με την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης του Καντάφι από την ηγεσία της Λιβύης, αλλά δεν εγκρίνουν τους βομβαρδισμούς προκειμένου να επιτευχθεί κάτι τέτοιο.
«Αξίζει τον κόπο, πραγματικά αναρωτιέμαι», δήλωσε ένας πολίτης στο Παρίσι όταν ρωτήθηκε για την Γαλλοβρετανική πρωτοβουλία των βομβαρδισμών στη Λιβύη, εναντίον του καθεστώτος Καντάφι, προβληματισμένος μήπως τελικά οι στρατιωτικές επιθέσεις στη χώρα της Βόρειας Αφρικής προκαλέσουν μία ακόμα πλημμυρίδα από λαθρομετανάστες στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr