ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Sergei Ivanov : 125 δις ευρώ για το ρωσικό Ναυτικό και 30 δις ευρώ για την πολεμική βιομηχανία


Αποκαλυπτικός των προθέσεων της ρωσικής πολιτικής ηγεσία για το μέλλον του Ναυτικού της χώρας και της πολεμικής βιομηχανίας ήταν ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πρόσφατα.
Πιο συγκεκριμένα ο Sergei Ivanov δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα διαθέσει μέσα στα επόμενα χρόνια χωρίς να ορίσει συγκεκριμένη χρονική περίοδο 125 δις ευρώ για την αναβάθμιση των δυνατοτήτων του ρωσικού Ναυτικού.

Παρόλα αυτά ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν διευκρίνισε αν στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνεται η ναυπήγηση και η αγορά των οπλικών συστημάτων που τα πλοία θα διαθέτουν. Κατά την διάρκεια της ίδιας συνέντευξης τύπου ο Sergei Ivanov δήλωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα δαπανήσει 45 δις ευρώ για την ανάπτυξη της πολεμικής βιομηχανίας της χώρας με τις εταιρείες να συμβάλουν με ακόμα 30 δις ευρώ.
Το πρόγραμμα αυτό αποδεικνύει την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα με την οποία η ρωσική κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της τεχνολογικής και βιομηχανικής υποδομής της χώρας με σαφές όραμα για το μέλλον.
Μία πολιτική που στηρίζεται στην ανάπτυξη και όχι στην συρρίκνωση της πολεμικής βιομηχανίας αφού μέσα από αυτή η χώρα εισπράττει τεράστια ποσά από εξαγωγές αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι για να είναι ένα κράτος κυρίαρχο και ανεξάρτητο θα πρέπει να μπορεί να κατασκευάζει τουλάχιστο σε ένα σημαντικό ποσοστό τα οπλικά συστήματα που οι Ένοπλες Δυνάμεις του χρησιμοποιούν.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr