ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Ε.Βενιζέλος: Στα 23 δισ. ευρώ "κλειδώνουν" οι εξοπλισμοί 15ετίας


"Θα μειώσουμε τους εξοπλισμούς κατά 40% στην επόμενη 15ετία, αλλά θα αυξήσουμε τηνν ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων" υποστήριξε σήμερα ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέντευξή του. Αυτό σημαίνει ότι από τα 37,141 δισ. ευρώ στο προηγούμενο 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα 2006-2020 που έχει φέρει στην δημοσιότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα μείνουν περίπου 23 δισ. ευρώ για επενδύσεις ασφαλείας στο διάστημα 2011-2025. Από αυτά τα 13 δισ. ήδη έχουν αποτυπωθεί και την πλευρά προγραμμάτων στο τριετές κυλιόμενο που ήδη έχει εγκριθεί.

Eίναι η πρώτη σαφής και με προσδιορισμένο ποσοστό αναφορά στο επίπεδο του νέου 15ετους εξοπλιστικού προγράμματος, αφού μέχρι στιγμής έχει εγκριθεί το τριετές κυλιόμενο με δεκαπενταετή χρηματοδότηση που είχε επίσης αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ στο τ.198.

Τόνισε ακόμα ότι έχουν γίνει τεράστιες μειώσεις στις εξοπλιστικές δαπάνες μέχρι στιγμής (-26% το 2009 και -22% το 2010) και τόνισε ότι η τρόϊκα μόνο καλά λόγια έχει να πει για το πρόγραμμα οικονομιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
 
Κατά τα λοιπά ο υπουργός σημείωσε ότι "Δεν θα γίνει η Τρόικα επίτροπος σε θέματα αμυντικού σχεδιασμού της χώρας" απαντώντας σε σχετική ερώτηση και επιτέλους ξεκαθάρισε ότι άλλο "δημοσιονομική κυριαρχία και άλλο εθνική κυριαρχία με την έννοια της ασφάλειας και της εδαφικής κυριαρχίας, "η οποία δεν συζητείται ούτε για αστείο. Επειδή έχουμε κάποιο δημοσιονομικό πρόβλημα δεν σημαίνει ότι παραχωρείται η εθνικής μας κυριαρχία", κατέληξε ο υπουργός.
 
Δεν χρειαζόμαστε υποδείξεις ή ακριτομυθίες από την Τρόικα" πρόσθεσε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος. Αν και ο υπουργός Άμυνας παραδέχθηκε ότι, λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους και των άλλων δημοσιονομικών προβλημάτων, "Έχουμε θέμα δημοσιονομικής κυριαρχίας αλλά οι αποφάσεις σε θέματα εθνικής άμυνας δεν είναι δυνατό να εκχωρηθούν σε τρίτους". 

Κληθείς να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι ελεγκτές της Τρόικας ζητούν να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των μόνιμων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων, εξετάζοντας ακόμη και το ενδεχόμενο μετάταξης Επαγγελματιών Οπλιτών στο Πυροσβεστικό Σώμα ή στις υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τα αναφερόμενα στο ρεπορταζ ως "ανυπόστατα".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr