ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Η πρώτη αερομαχία - Καταρρίφθηκε λιβυκό αεροσκάφος;

Μαχητικά αεροσκάφη της δυτικής συμμαχίας εκτόξευσαν βλήματα αέρος-αέρος κατά λιβυκού μαχητικού που πετούσε προς τη Βεγγάζη. Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, τα συμμαχικά κατέρριψαν αεροσκάφος MiG-23 της λιβυκής Αεροπορίας που κατευθυνόταν στη Βεγγάζη.
Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Ρόιτερς, οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να αναθέσουν στους στόλους των χωρών-μελών τους την επιτήρηση του εμπάργκο όπλων που επιβλήθηκε στη Λιβύη από τον ΟΗΕ.


Εκπρόσωπος του Γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών φέρεται να δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ μπορεί να παρέχει στήριξη στην στρατιωτική επιχείρηση, όταν θα περιοριστεί ο ρόλος των Αμερικανών.

Βρετανία και Ιταλία επιδιώκουν τη μεταβίβαση της ηγεσίας της επιχείρησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο ΝΑΤΟ, ενώ η Γαλλία τονίζει ότι εάν η επιχείρηση διεξαχθεί υπό ΝΑΤΟϊκή ομπρέλα, κινδυνεύει να χάσει την υποστήριξη του Αραβικού Συνδέσμου.

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας που συναντήθηκαν στη Μόσχα εξακολουθούν να διαφωνούν για την επιχείρηση. Ο Ρόμπερτ Γκέιτς είπε ότι ορισμένοι στη Ρωσία μοιάζουν να πιστεύουν τα "ψέματα", όπως τα χαρακτήρισε, του Καντάφι για απώλειες μεταξύ των αμάχων στη Λιβύη. Ενώ ο Ανατόλι Σερντιούκοφ επανέλαβε την έκκληση για άμεσο τερματισμό της βίας.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr