ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ρωσία: «Επίθεση στη Συρία, πρελούδιο χτυπήματος στο Ιράν»


Φωτιές ανάβει με τις δηλώσεις του ο ρώσος εκπρόσωπος στο ΝΑΤΟ, ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, αναφέρεται σε δυτική συνομωσία εναντίον της Συρίας και του Ιράν.
Πιο συγκεκριμένα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Ντμίτρι Ρογκόζιν δήλωσε πως η Ατλαντική συμμαχία σχεδιάζει να ανατρέψει το καθεστώς του Μπασάρ Αλ-Άσαντ της Συρίας. Όμως, η συγκεκριμένη κίνηση δεν είναι και η λήξη της κρίσης αλλά η αρχή αυτής διότι, η πτώση του καθεστώτος της Δαμασκού αποτελεί το πρελούδιο του κυρίως πιάτου το οποίο δεν είναι άλλο από την ανατροπή του καθεστώτος του Ιράν.

Σύμφωνα με τον Ν. Ρογκόζιν, οι πρόσφατες πρωτοβουλίες του Συμβουλίου Ασφαλείας για την Συρία υποκρύπτουν τα πρώτα στάδια για την επερχόμενη στρατιωτική εισβολή στην χώρα της Ανατολικής Μεσογείου αλλά και στο χτύπημα κατά του Ιράν.
Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ρώσος αντιπρόσωπος στο ΝΑΤΟ αναφέρεται στις ανταποκρίσεις από την Συρία ως «προπαγανδιστικές» που σκοπό έχουν να προετοιμάσουν την διεθνή κοινή γνώμη για αυτά που θα ακολουθήσουν.
Αναφορικά με τη στάση της Ρωσίας ο Ν. Ρογκόζιν ανέφερε πως είναι εναντίον κάθε επιθετικής ενέργειας στην Συρία ενώ παρακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα αναφορικά με το Ιράν. Αξίζει να σημειωθεί πως, μεταξύ άλλων, η Συρία αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα ισχύος για την Ρωσία αφού φιλοξενεί και την μόνη ναυτική βάση της Μόσχας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr