ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

"Ξέμειναν" από stand-off όπλα Γαλλία και Βρετανία στη Λιβύη


Πρόβλημα επαρκούς αριθμού σε stand-off όπλα αντιμετωπίζουν πλέον οι Αεροπορίες Γαλλίας και Βρετανίας λόγω περιορισμένου αποθέματος που είχαν όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις στην Λιβύη και της παρατεινόμενης αεροπορικής εκστρατείας.
Οι αποθήκες κατευθυνόμενων αεροπορικών όπλων Γαλλίας και Βρετανίας έχουν πλησιάσει το ελάχιστο δυνατό απόθεμα λόγω των επιχειρήσεων στην Λιβύη, ανάφέρει η αμερικανική εφημερδία Ουάσιγκτον Πόστ. Ειδικά τα αποθέματα σε Brimstone, SCALP, και Μaverick, έχουν σχεδόν εξαντληθεί καθώς τα αποθέματα έτσι αλλιώς ήταν περιορισμένα λόγω των περικοπών στις αμυντικές δαπάνες της περασμένης δεκαετίας.

Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενους Αμερικανούς αξιωματούχους και πηγές του ΝΑΤΟ, η εφημερίδα τονίζει πως η έλλειψη αυτή υπογραμμίζει τις περιορισμένες δυνατότητες της Βρετανίας, της Γαλλίας και των άλλων χωρών για να φέρουν εις πέρας επί μακρόν μία παρόμοια, σχετικώς μέτριας έκτασης, επιχείρηση κάτι που επανειλημμένα είχαμε σημειώσει: Οι ευρωπαϊκές χώρες δεν έχουν δυνατότητα διεξαγωγής μεγάλων και μακροχρόνιων επιχειρήσεων. Έσουν απωλέσει από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 αυτή την ικανότητα, κυρίως λόγω παύσης ύπαρξης της απειλής από τα ανατολικά.

    

Το απόθεμα όπλων στις αποθήκες διατηρείτο σε ένα μίνιμουν επίπεδο και ουσιαστικά έχει φτάσει τα κατώτερα αποδεκτά όρια, αφού οι βιομηχανίες δεν μπορούν να παράξουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα νέα όπλα. Απαιτούνται τουλάχιστον έξι μήνες πριν ξεκινήσουν οι παραδόσεις και ακόμα δεν υπάρχουν συγκεκριμένες παραγγελίες!
Αυτός είναι και ο λόγος που οι επιχειρήσεις κατά των κυβερνητικών δυνάμεων της Λιβύης έχουν περιοριστεί: Δεν επαρκούν τα όπλα! Φυσικά υπάρχουν οι LGBs σε μεγάλους αριθμούς, αλλά χρειάζονται πολλές φορές επίγεια κατάδειξη και σε ορισμένες περιπτώσεις έκθεση σε εχθρικά πυρά.
   

Οι ΗΠΑ αρνήθηκαν πάλι την Πέμπτη να αναλάβουν ξανά ηγετικό ρόλο στη Λιβύη, έπειτα από την ανάκληση των μαχητικών τους αεροσκαφών από τις επιχειρήσεις. Από δε τα 28 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, μόνον έξι συμμετέχουν επί του παρόντος στις αεροπορικές επιδρομές κατά των λιβυκών δυνάμεων.
Η Γαλλία υποστηρίζει την συμμετοχή των ΗΠΑ, αφού το τεράστιο και ανεξάντλητο από θεμα αεροπορικών όπλων των ΗΠΑ μπορεί να δώσει στις επιχειρήσεις την ένταση και την διάρκεια που χρειάζεται.
Αυτό ακριβώς σημειώνεται και στο αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ για το πρώτο ελληνικής σχεδίασης stand-off cruise βλήμα HSC-1 "Μακεδών": Ότι δεδομένων της πληθώρας των δυνητικών στόχων, δεν επαρκούν τα όπλα αέρος-εδάφους που έχει στην διάθεσή της η ΠΑ και χρειάζεται ένα χαμηλού κόστους εγχώριας ανάπτυξης βλήμα ικανό να δώσει τον όγκο πυρός που χρειάζεται η Π.Α.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr