ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Επιτυχημένη δοκιμή αναχαίτισης βλήματος Stand-Off από τον πύραυλο VL MICA της MBDA


Συνεχίζονται οι δοκιμές του αντιαεροπορικού συστήματος VL MICA με την αναχαίτιση στις 13 Απριλίου ενός βλήματος stant-off που εκτοξεύτηκε από μεγάλη απόσταση. Πιο συγκεκριμένα σε δοκιμές που πραγματοποίησε η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA, σε συνεργασία με την κρατική γαλλική υπηρεσία εξοπλισμών DGA στο πεδίο δοκιμών που αυτή διαθέτει στο Biscarosse στην νοτιοδυτική Γαλλία, ο πύραυλος VL MICA κατάφερε να αναχαιτίσει ένα ελισσόμενο βλήμα στόχο ο όποιος πετούσε σε μέσο ύψος και σε απόσταση άνω των 15 χλμ.
Oι Γάλλοι προσπαθούν να σταθούν σε μία αγορά που κυριαρχούν τα ρωσικά όπλα, όπως το BUK-M2, το Tor-M1/2 και το Pantsir S1.

Η δοκιμή αυτή πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος επίδειξης τεχνολογίας SALVE (Sol-Air à Lancement VErtical) της γαλλικής Αεροπορίας. Ο VL MICA ήταν εξοπλισμένος με αισθητήρα RF της Thales, ενώ η εκτόξευση του βλήματος πραγματοποιήθηκε από το Conteneur Lanceur Autonome που αποτελεί την βασική πλέον πλατφόρμα εκτόξευσης του συστήματος.
Image
Ο έλεγχος της δοκιμής πραγματοποιήθηκε από το Tactical Operation Center (TOC) το οποίο αναπτύχτηκε από την εταιρεία MBDA. Όπως αναφέρει η εταιρεία επρόκειτο για την 17η δοκιμή του βλήματος που για άλλη μία φορά αποδεικνύει την αξιοπιστία του και την αποτελεσματικότητα του. Την δοκιμή την παρακολούθησαν αντιπροσωπείες από τέσσερις χώρες.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr