ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΘΗΚΗΣ ΣΕΝΓΚΕΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΑΛΛΙΑ


Η Γαλλία «δεν θέλει να αναστείλει τη Σένγκεν», τη συμφωνία για την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων στην Ευρώπη, αλλά «να επανεξετάσει τους όρους διασφάλισης σε ιδιαίτερες συνθήκες», δήλωσε ο Ανρί Γκουενό, ...

ειδικός σύμβουλος του προέδρου Νικολά Σαρκοζί.
»Είναι θέμα λογικής. Δεν μπορούμε να υποδεχόμαστε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Γκουενό, αναφερόμενος στην προσπάθεια της χώρας να αποτραπεί η είσοδος πλήθος μεταναστών στην ΕΕ, μέσω Ιταλίας.
Στην εκπομπή «Dimanche soir politique» των Itele/France Inter/Le Monde/Daily Motion, ο ειδικός σύμβουλος του Σαρκοζί, επικαλούμενος χώρες όπως η Τυνησία όπου συνέβησαν εξεγέρσεις εναντίον απολυταρχικών καθεστώτων, σημείωσε: «Το διακύβευμα, είναι να τους βοηθήσουμε στο δρόμο της δημοκρατίας, όχι να τους βοηθήσουμε να αδειάσουν από τις ζωντανές τους δυνάμεις», μια αναφορά σε περίπου 20.000 Τυνήσιους που έφθασαν παράνομα στις ακτές της Ιταλίας από τον Ιανουάριο.

 «Το αποτέλεσμα όλων αυτών δεν μπορεί να είναι η μαζική μετανάστευση από το Νότο προς το Βορρά», επέμεινε ο Γκουενό.


«Ο χώρος Σένγκεν, είναι να εμπιστεύεσαι στον καθένα την προστασία των εξωτερικών συνόρων (της Ευρώπης)», επισήμανε και συμπλήρωσε πως πρέπει «να επανέλθουμε στο πνεύμα των συμφωνιών αυτών και να φροντίσουμε ώστε οι ροές να διευθετηθούν».


«Η Γαλλία δεν θέλει να αναστείλει τη Σένγκεν» , διαβεβαίωσε ο Γκουενό, προσθέτοντας πως το Παρίσι θέλει «να επανεξετάσει τους όρους διασφάλισης με τρόπο ώστε να μπορούμε, σε ιδιαίτερες καταστάσεις, να εγκαταστήσουμε ελέγχους στα εθνικά σύνορα όταν υπάρχουν εξαιρετικές καταστάσεις». Για τον ίδιον, αυτή η λύση είναι «λογική».


«Για να τεθεί σε λειτουργία αυτή η αναθεώρηση, θα χρειαστεί μια ευρωπαϊκή συμφωνία», διευκρίνισε ο Γκουενό. Εκτίμησε πως την Παρασκευή (22/4) υπήρξε εκ μέρους της γαλλικής προεδρίας «μία απόδοση λίγο γρήγορη», η οποία στη συνέχεια παρερμηνεύθηκε.
 Την Παρασκευή, η Γαλλία ανακοίνωσε πως σκέπτεται το ενδεχόμενο να επιτρέψει μια προσωρινή αναστολή της συμφωνίας Σένγκεν, εκτιμώντας πως η διακυβέρνησή της είναι «αδύναμη απέναντι στη συρροή στην Ευρώπη πλήθους μεταναστών προερχόμενων κυρίως από την Τυνησία μέσω Ιταλίας.


Η Γαλλία έχει εξοργιστεί από τη στάση της Ιταλίας, η οποία αποφάσισε να παραχωρήσει άδεια παραμονής έξι μηνών στους Τυνήσιους που φθάνουν στις ακτές της ώστε να μπορέσουν να επανενωθούν με «φίλους και συγγενείς» στη Γαλλία και σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Την Τρίτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Ρώμη μια γαλλο-ιταλική σύνοδος κορυφής.
http://fimotro.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr