ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Sergei Lavrov: «Όχι σε νέα ψηφίσματα για τη Λιβύη»


H  Μόσχα ανέφερε σήμερα πως δεν πρόκειται να υποστηρίξει κανένα νέο ψήφισμα αναφορικά με τη Λιβύη από τον ΟΗΕ ειδικά εάν αυτό υποθάλπει την αύξηση της έντασης σε βορειοαφρικανική αυτή χώρα.
«Εάν ένα ψήφισμα οδεύει σε μια γενικότερη κλιμάκωση της έντασης στον εμφύλιο πόλεμο με οποιαδήποτε έννοια έχει αυτό, συμπεριλαμβανομένης και επέμβασης από ξένες χώρες, δεν πρόκειται να το υποστηρίξουμε», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Sergei Lavrov στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η Ρωσία με δικαίωμα βέτο στο ΣΑ του οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, είχε απόσχει από τα δύο προηγούμενα ψηφίσματα 1970 και 1973, λέγοντας πως το ΝΑΤΟ έχει ξεφύγει τόσο από το «γράμμα» όσο και το «πνεύμα» των ψηφισμάτων αυτών.
Η αναφορά Lavrov σε ένα νέο ψήφισμα για τη Λιβύη, αφορά δήλωση της υπεύθυνης για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ  Catherine Ashton η οποία είχε πει πως η περίπτωση χερσαίας επέμβασης στη Λιβύη θα μπορούσε να εξεταστεί εάν υπήρχε σχετική εξουσιοδότηση από το ΣΑ του ΟΗΕ. Πάντως ο Lavrov δεν διευκρίνισε ένα η χώρα του προτίθεται να θέσει βέτο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο νέο ψήφισμα ή απλά θα απέχει από την ψηφοφορία.
 Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr