ΣΠΑΣΤΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ... ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ! ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΑΟΣ!

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

"Στον κουβά" και οι ΗΠΑ από την S&P!

Τις προοπτικές της άριστης (ΑΑΑ) πιστοληπτικής αξιολόγησης των ΗΠΑ υποβάθμισε σε αρνητικές η Standard & Poor's τη Δευτέρα, κρίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος η Ουάσινγκτον να μην καταλήξει σε συμφωνία για την αντιμετώπιση του αυξανόμενου χρέους της και του υψηλού ελλείμματος.
Η κίνηση της S&P γίνεται με φόντο τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών στην Ουάσινγκτον με στόχο να καταλήξουν σε συμβιβασμό για τις απαραίτητες περικοπές στον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό ενώ το αμερικανικό έλλειμμα προβλέπεται ότι θα φτάσει φέτος στο 10,8% επί του ΑΕΠ.


«Πιστεύουμε ότι υπάρχει κίνδυνος να μην φτάσουν σε συμφωνία οι Αμερικανικοί πολιτικοί για το πώς θα αντεπεξέλθουν στις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δημοσιονομικές προκλήσεις μέχρι το 2013» γράφει η σχετική αναφορά του οίκου αξιολόγησης.

Η αναθεώρηση αυτή οφείλεται στα πολύ μεγάλα δημοσιονομικά ελλείμματα και το διογκούμενο δημόσιο χρέος των ΗΠΑ σε σχέση με άλλες χώρες με αντίστοιχη αξιολόγηση, τόνισε ο οίκος.

Οι αναλυτές του οίκου αναφέρουν μάλιστα πως οι πιθανότητες να υποβαθμίσει η S&P την αξιολόγηση των ΗΠΑ στα επόμενα δύο χρόνια βρίσκονται στο 33%, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Οι αρνητικές προοπτικές που δίνουμε στην αξιολόγησή μας για το αμερικανικό κράτος σηματοδοτεί την πεποίθησή μας ότι υπάρχει τουλάχιστον μία στις τρεις πιθανότητες να μειώσουμε την σύστασή μας για τις ΗΠΑ εντός δύο ετών» σχολίασε ο αναλυτής του οίκου Νίκολα Σουάν.

Το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών αντέδρασε στην υποβάθμιση του outlook λέγοντας, σε σχετική του ανακοίνωση, πως «ο οίκος υποτιμά την ικανότητα των Αμερικανών πολιτικών να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση των δύσκολων δημοσιονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα».

Η υποβάθμιση σόκαρε και τα χρηματιστήρια, οδηγώντας τον Dow Jones στη Νέα Υόρκη κατά 1,8% χαμηλότερα λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης ενώ κοντά στο 2% υποχώρησαν και τα χρηματιστήρια σε Λονδίνο, Φρανκφούρτη και Παρίσι.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

SYNC BLOGS SYNC ME @ SYNC Neemo.gr